Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohta on nannaa tarjolla hiihtokansalle – Tahkon ja Puijon ensilumenlatujen avauspäivät selvillä

Talven hiihtokautta jo odottaville on tarjolla herkkua neljän viikon päästä Tahkolla, kun ensilumenlatu avautuu 14. lokakuuta kello 10.

Kuopion kaupunki tiedottaa, että Tahkon ensilumenladun pituus on aluksi puoli kilometriä suuntaansa. Latua pidennetään myöhemmin, jos lunta ja kylmempää ilmaa riittää. Lähtö ladulle on Tahkolaakson pohjukasta Nilsiän suuntaan. Ladun molemmissa reunoissa on perinteisen urat. Latu on valaistu hämärän alkaessa iltayhdeksään saakka.

Ensilumenlatu on maksullinen siihen saakka, kunnes latuverkoston ladut on avattu virallisesti luonnonlumella. Ensilumenladun hinnat tarkentuvat lähempänä avausajankohtaa. Lisätietoja löytyy täältä.

Puijolla hiihtokausi puolestaan korkataan 11. marraskuuta. Puijolla latu alkaa hiihtostadionin kentältä pysäköintialueen puoleisesta päästä. Ladun oikeassa reunassa on perinteisen ura. Latu on valaistu kello 7–21. Puijollakin ensilumenlatu on maksullinen, kunnes pysyvä lumitilanne sallii hiihdon maastossa. Puijon ladusta lisätietoa voi lukea täältä.