Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomeen halutaan lisää tuulivoimaa – selvitystyö aloitetaan lokakuussa

Itäisen Suomen tuulivoimarakentamisen lisäämiseen etsitään ratkaisuja. Työ- ja elinkeinoministeriö, puolustusministeriö ja ympäristöministeriö kutsuvat selvitysmiehen tutkimaan asiaa. Selvitysmiehenä toimii kenraaliluutnantti evp. Arto Räty.

Tuulivoimarakentamisen edellytyksissä on suuria eroja Suomen eri alueiden väillä. Tuulivoimaloiden haittavaikutuksia ympäristölle ja lakisääteiselle viranomaistoiminnalle arvioidaan tapauskohtaisesti.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja puolustusministeriö ovat jo aiemmin tilanneet erillisen selvityksen puolustusvoimien puoltamien tuulivoimahankkeiden toteutumisen esteistä. Selvityksen on tarkoitus valmistua 30. syyskuuta.

Nyt aloitettava selvitystyö keskittyy Itä-Suomeen. Selvitystyön tavoitteena on selvittää, millaisia teknisiä ja toiminnallisia ratkaisuja liittyy tuulivoimarakentamiseen itäisessä Suomessa ja miten aluevalvontaan liittyvät esteet ja hidasteet voitaisiin purkaa.

Tavoitteena on uudistaa koko valtakunnan energiapolitiikkaa ja lisätä alueellista tasa-arvoa. Työssä huomioidaan aiempien selvitysten tulokset.

Selvitystyö aloitetaan 1. lokakuuta. Siihen liittyvä arvio ja toimenpide-ehdotukset tulee esittää työ- ja elinkeinoministeriölle, puolustusministeriölle ja ympäristöministeriölle 31.1.2023 mennessä.

Varautumisen ministerityöryhmä seuraa ja arvioi selvitystyötä.