Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt puhuu kohun keskelle joutuneen isännöintiliikkeen toimitusjohtaja: "Tämä oli nyt kulminaatiopiste"

Kuopiolainen 71-vuotias isoäiti sai taloyhtiöltään keväällä varoituksen, kun hänen lapsenlapsensa poksautti finnin taloyhtiön hississä ja pyyhki eritteet peiliin. Tapauksesta nousi kohu Iltalehden uutisoitua asiasta perjantaina, jota uutista myös Savon Sanomat siteerasi. Uutisessa isoäiti kertoo yllättyneensä varoituksesta, sillä hänen kertomansa mukaan häntä ei ole huomautettu asiasta suullisesti tai kirjallisesti ennen taloyhtiöltä tullutta virallista varoitusta.

Kyseistä taloyhtiötä isännöivä Isännöintipalvelu Isarvo Oy julkaisi lauantaina asiaa käsittelevän lehdistötiedotteen, jossa se kertoo tehneensä tapauksen tiimoilta sisäisen selvityksen kohteen isännöitsijän kanssa. Selvityksen perusteella varoitusmenettely on toteutunut hyvän isännöintitavan mukaisesti.

– Varoituksen laillisuus on varmistettu Kiinteistöliiton lakiasiantuntijalta puhelimitse. Asukkaan kanssa on keskusteltu häiriökäyttäytymisestä ennen varoitusta, toisin kuin mediassa annetaan ymmärtää, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Pasi Pesonen tiedotteessa.

Pesonen kertoo Savon Sanomille, että kohteessa on häiriökäyttäytymisen johdosta käyty keskustelua aiemminkin asukkaan kanssa. Taloyhtiön hallitus on näiden tietojen valossa tehnyt ratkaisun ja äänestänyt varoituksen antamisesta asukkaalle.

– Tietojeni mukaan häiriökäyttäytymistä on esiintynyt jo ennen tätä tapausta ja tämä oli nyt kulminaatiopiste, Pesonen sanoo.

Yritys kertoo tiedotteessa myös varoitusmenettelyn toimintaperiaatteesta: Isännöitsijä saa tiedon häiriökäyttäytymisestä taloyhtiöltä, jonka jälkeen kohteen isännöitsijä lähtee tutkimaan häiriötä saatujen tietojen valossa. Asukkaaseen ollaan yhteydessä ja keskustellaan häiriökäyttäytymisestä ja sen seuraamuksista. Tapauksesta riippuen häiriökäyttäytymisen jatkuessa seurauksena voivat olla huomautus taikka varoitus.

Häiriökäyttäytymisen jatkuessa taloyhtiön hallitus äänestää huomautuksen tai varoituksen antamisesta. Isännöitsijän rooli on tarjota tasavertaisen kuulemisen mahdollisuus molemmille osapuolille ennen huomautusta tai varoitusta. Varoitukseen päädyttäessä isännöitsijä laatii varoituksen ja toimittaa sen asukkaalle.