Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion uuden oikeustalon remontti etenee, valmista pitäisi olla 2024

Kuopion oikeustalon saneeraus- ja laajennusurakka etenee.

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt ovat rakennusyhtiö YIT ovat allekirjoittaneet sopimuksen urakasta. Projektin on määrä valmistua vuoden 2024 alussa. Hankkeen kustannukset ovat noin 13 miljoonaa euroa.

Oikeustalon hankkeessa saneerataan vanha vuonna 1929 valmistunut suojeltu kiinteistö. Kiinteistö sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion keskustassa Tulliportinkadulla Puistokadun risteyksessä. Rakennus on viimeksi toiminut verotalona ja ennen sitä myös palo- ja poliisitalona.

Oikeustalon sisäpihalle rakennetaan laajennusosa, joka integroituu vanhaan rakennukseen. Tiloihin sijoittuvat tulevaisuudessa käräjäoikeuden, ulosottolaitoksen sekä syyttäjälaitoksen tilat.

Valtio myönsi uudelle oikeustalolle rahat viime vuoden loppupuolella. Oikeusministeriö esitti, että Kuopioon tehdään uusi keskitetty oikeustalo, koska Pohjois-Savon käräjäoikeuden istuntosalikapasiteetti Kuopiossa on riittämätön.

Suurin osa tiloista tulee käräjäoikeuden käyttöön.