Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkaat yrittivät murtautua pankkiautomaattiin – poliisi havahtui kyselemään havaintoja viikkojen viiveellä

Varas tai varkaat yrittivät murtautua pankkiautomaattiin Keiteleen keskustassa. Rikos kohdistui Nilakan seudun osuuspankin Otto-automaattiin Äyräpääntiellä eli keskellä Keiteleen keskustaa.

Vakava rikos tapahtui jo useita viikkoja sitten, mutta Itä-Suomen poliisi kertoi asiasta julkisuuteen vasta keskiviikkona lähes kolme viikkoa rikoksen jälkeen. Poliisi olisi nyt kiinnostunut havainnoista, jos kukaan enää muistaa, keitä on mahdollisesti nähnyt kolme viikkoa sitten Keiteleen keskustassa.

Pankkiautomaattiin murtauduttiin, mutta sitä ei saatu avattua eikä vietyä perjantain ja lauantain välisenä yönä 9.–10. syyskuuta. Tiedossa ei ole, eikö paikalla ollut hälytyslaitteita, joista olisi ilmennyt rikoksen tarkempi tekoaika.

Jos joku osaa kolmen viikon viiveellä yhdistää havaintonsa rikokseen, poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi Poliisi tutkii tapausta törkeän varkauden yrityksenä.

Pienten taajamien pankkiautomaatit ovat erittäin tärkeitä paikallisille asukkaille, koska seuraaviin automaatteihin on erittäin pitkä matka.

Pohjois-Savon pienemmät kunnat ovat nykyään myös houkuttelevia iskupaikkoja rikollisille, koska kunnissa ei juuri näy poliisia. Keiteleen rikospaikalta on matkaa Kuopion poliisiasemalle 98 kilometriä ja Iisalmen poliisiasemalle 82 kilometriä.

Ylä-Savossa on aiemminkin murtauduttu tai viety mukana pankki- ja maksuautomaatteja.

Korjattu 29.9. klo 9.30: Poliisi tiedotti asiasta keskiviikkona, ei torstaina.