Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottoritien uusi liittymä Kuopiossa avataan perjantaiaamuna

Kuopion moottoritien uusi liittymä pohjoisesta päin Savilahteen avataan perjantaiaamuna 30. syyskuuta kello 6.

Uusi liittymä erkanee valtatien etelään menevistä kaistoista Kuopion yliopiston kohdalla. Liittymästä pääsee valtatien länsipuolelle Iloharjunkadulle rakennettuun uuteen Iloharjun kiertoliittymän eli Tietoteknia-rakennuksen ja Kuopion Prisman väliin.

Kiertoliittymästä pääsee edelleen Savilahdentielle, Tietoteknian pihaan tai Prisman pihaan.

Uusi ramppi toimii vain sisäänajona moottoritieltä kaupungin katuverkkoon. Alueelle ei rakennettu uutta liittymää, josta pääsisi moottoritielle.

Uusi moottoritieliittymä on osa laajaa Savilahti-hanketta. Liittymä on tehty Kuopion kaupungin toimeksiannosta.

Samalla kun uusi liittymä otetaan käyttöön, moottoritieltä poistetaan rakennustöiden aikaiset nopeusrajoitukset ja valtatielle palautetaan 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus myös etelään meneville kaistoille.

Uuden liittymän tavoitteena on varmistaa Savilahden alueen saavutettavuus ja vähentää liikenneverkon kuormitusta muualla.

Liittymän suunnittelun aikana todettiin, että Kuopion moottoritiellä uuden liittymän kohdalla kulkee noin 38 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Lisäksi Savilahdentiellä arvioitiin kulkevan noin 20 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Uuden liittymän tavoite on keventää liikennettä liikennettä Siikalahden eritasoliittymässä sekä Kellolahden eritasoliittymän ja Savilahden välillä.