Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimitus suosittelee: Onko Suomessa lääkärien ja hoitajien resurssipula vai systeemivirhe? Lue tämä kolumni sekä neljä muuta kiinnostavaa perjantain juttua

Tähän artikkeliin on koottu viisi mielenkiintoista Savon Sanomien juttua perjantailta.

Lääkäri- ja hoitajapula on koko valtakuntaa koskettava ilmiö, ja se tuntuu olevan tapetilla erityisesti Pohjois-Savossa. Uutistoimittaja Marita Tiihonen kuitenkin kyseenalaistaa tämän hokeman. Ettei kyse ole sittenkin resurssipulan sijaan systeemivirheestä, Tiihonen kysyy.

Meillä ei ole pula hoitajista ja lääkäreistä, meillä on systeemivirhe

Huomasitko sivuiltamme, että ulosottolaitos huutokauppaa poikkeuksellista kesäpaikkaa, josta matkaa Kuopion torille on 2,5 kilometriä. Huvilakokonaisuus sijaitsee Rönön viereisessä Varvisaaressa.

Ulosottolaitos huutokauppaa poikkeuksellista kesäpaikkaa – matkaa Kuopion torille 2,5 kilometriä

Mielenkiintoista on myös, että Kuopion ydinkeskustassa on aiempaa enemmän parturi- ja kampaamotarjontaa, ja yrittäjät kertovat jopa asiakasvilinästä.

Kuo­pion ydin­kes­kus­tassa aiempaa enemmän parturi- ja kampaamotarjontaa, yrittäjät ker­to­vat jopa asia­kas­vi­li­näs­tä – sen si­jaan alan edun­val­von­ta odot­taa kuo­li­nis­kua

Verkkosivujen lukijoita kiinnosti perjantaina myös, että Kuopion keskustan yksi tärkeimmistä pääkaduista eli Puijonkatu suljetaan liikenteeltä Savon radan sillan kohdalta lauantaina. Paikalta voi kuulua melua vielä pitkään.

Kuopion keskustan tärkeä pääkatu katkaistaan liikenteeltä työmaan vuoksi – alueelta voi kuulua myös poikkeuksellista melua

Perjantaipäivän ikävä uutinen on se, että nuori mies pahoinpideltiin erittäin vakavasti Kuopiossa tiistai-iltana. Nyt poliisi kaipaa havaintoja siitä, mitä oikein on tapahtunut. Mies oli pahoinpidelty mahdollisesti yksityisasunnossa.

Joku pahoinpiteli nuoren miehen henkihieveriin – uhri löytyi Kuopion torin luota Sokoksen edestä