Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu kota oli vähällä tuhoutua Nilsiässä – Palomestari: "Tulen pitämisessä pitäisi olla jokin järki ja tolkku"

Kuopion kaupungin omistamassa kodassa pidettiin liian isoja tulia Nilsiän Petäjälammentiellä kello yhden maissa sunnuntain vastaisena yönä, ja koko ajanviettopaikka oli vähällä tuhoutua. Myös kodan viereinen ulkovessa ja puuliiteri olivat vaarassa, mutta palomiehet ehtivät nopeasti paikalle sammuttamaan tulipalon.

Kodan kattorakenne oli syttynyt tuleen, ja paikalle ilmaantuneet nuoret soittivat hätäkeskukseen. Onni onnettomuudessa oli, että kohde sijaitsee vain noin kahden kilometrin päässä Nilsiän paloasemasta.

Palomestari Risto Taskinen kertoi, että kota saadaan remontilla jälleen käyttökuntoon. Taskinen korosti, että liian isoja tulia ei pitäisi kodassa pitää.

– Pitäisi olla jokin järki ja tolkku tulien pitämisen kanssa, palomestari manaili.

Suosittuna ajanviettopaikkana pidetty kota sijaitsee lähellä Simolan kylää noin kolmen kilometrin päässä Nilsiän taajamasta. Kyseessä on Tahkon ja Nilsiän välisen hiihtoladun taukopaikka. Poliisi tutkii tapahtunutta.