Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Savolaismuusikko Marko Hietala kertoo masennuksestaan Ilta-Sanomille: "Olin menettänyt kaiken elämänilon, kaikki kiinnostus oli kuollut"

Savolaislähtöinen muusikko Marko Hietala kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa vaikeista vaiheistaan sen jälkeen, kun hän jätti kansainvälistä jättisuosiota nauttivan Nightwish-yhtyeen vuoden 2021 alussa. Hän sanoo suoraan Ilta-Sanomille, että puolitoista vuotta sitten hän rämpi syvissä masennuksen ja ahdistuksen syövereissä.

– Olin menettänyt kaiken elämänilon, kaikki kiinnostus oli kuollut. Mulla oli sellainen kuva, etten tule enää musiikkipuolelle takaisin, Hietala kertoo.

Viimeisen puolentoista vuoden on tapahtunut myönteinen käänne. On ollut muutto Kuopiosta Espanjaan, piakkoin syntyvä vauva, uuden musiikin tekemistä, lepoa ja terapiaa.

Helpotusta on tuonut myös tänä vuonna saatu diagnoosin tarkkaavaisuushäiriöstä. Sitä alettiin lääkitä ja löytyi tasapaino. Ahdistus on nyt poissa.

Haastattelussa hän kertoo Nighwishin jälkeisestä elämästä myös Kuopiossa. Elämä ei lähtenyt sujumaan odotetusti Savon sydämessä yhdessä uuden brasilialaisen vaimonsa Camilan kanssa.

– Alussa kaikki Suomessa tuntui Camista eksoottiselle, mutta nopeasti hän huomasi, että vaikka lumi on kaunista, niin on se myös helvetin kylmää. Savossa asuminen järven rannalla on kesällä nastaa, mutta sosiaaliset ympyrät oli pienet. Ei siellä ole Brasiliasta kotoisin oleville samanlaista sosiaalista piiriä kuin vaikkapa Stadissa, hän kertoo Ilta-Sanomille.

Pariskunta muutti viime syksynä Espanjaan Torreviejan kaupunkiin.

Nyt Hietala on valmis palaamaan keikkalavoille, kun perinteinen Raskasta joulua -kiertue starttaa marraskuussa. Lähes kaksikymmentä vuotta pyörineen kiertueen Kuopion konsertti järjestetään perjantaina 9. joulukuuta.

Marko Hietalan lisäksi konsertissa kuullaan Psychework-solisti Antony Parviaista ja vuoden 2019 Raskasta Joulua -kiertueella mukana ollutta Kamelot ja Seventh Wonder -solistia, ruotsalaista Tommy Karevikia.

Kuopio-hallissa joululauluja tulkitsevat lisäksi muun muassa soolouransa aloittanut Tarot-tähti Tommi Salmela. Kaikkiaan lavalle nousee 12 metallimusiikin tulkitsijaa.

Juttuun korjattu Iltalehti Ilta-Sanomiksi klo 8.00.