Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samaan omakotitaloon murtauduttiin tai yritettiin murtautua useasti tänä syksynä

Poliisin mukaan varkaat veivät ainakin ampuma-aseita omakotitalosta Leppävirran Sorsakoskelta maanantain ja torstain välisenä aikana.

Honkatiellä sijaitsevaan asuntoon murtauduttiin alkuviikosta. Asunnosta vietiin ainakin aseita, mutta mahdollisesti myös muuta omaisuutta.

Poliisi tutkii tekoa törkeänä varkautena. Epäillyistä ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Tapauksessa on kuitenkin syytä epäillä, että asuntomurto oli suunniteltu teko, sillä samaan omakotitaloon yritettiin murtautua myös syyskuussa. Silloin epäillyt murtautujat jäivät kiinni.

Poliisi pyytää havaintoja maanantain ja torstain väliltä Honkatiellä liikkuneista vieraista kulkijoista ja ajoneuvoista. Tietonsa voi ilmoittaa poliisille puh. 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Syyskuussa Sorsakoskella yritettiin murtautua omakotitaloon, mutta talon asukas heräsi ja hälytti apua. Varkaat pakenivat silloin paikalta. Muutamia tunteja myöhemmin aamupäivällä Honkatien varrella murtauduttiin öisen murtopaikan viereiseen taloon. Se oli sama talo kuin tällä viikolla.

Edellisellä kerralla poliisit ehtivät paikalle ja ottivat paikalta kiinni kolme paikallista miestä.

Naamioituneet miehet yrittivät tunkeutua omakotitaloihin – naapurit, poliisikoira ja poliisit jahtasivat epäillyt kiinni

Lisäksi tällä viikolla murtauduttiin Varkaudessa omakotitaloon. Harjurannantiellä sijaitsevaan omakotitaloon oli murtauduttu viime sunnuntain ja tämän viikon torstain välillä. Vielä ei ole tiedossa, mitä asunnosta anastettiin.

Poliisi pyytää havaintoja myös siitä murrosta. Tiedossa ei ole, liittykö Varkauden asuntomurto mitenkään Leppävirran asevarkauteen.