Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä ihmistä loukkaantui tulipalossa Kuopiossa – useita oli vaarassa tuupertua savuiseen käytävään

Yksi ihminen loukkaantui vakavasti kerrostaloasunnon tulipalossa Kuopion Kelloniemessä torstaiaamuna. Tulipalossa loukkaantui lisäksi kolme muuta ihmistä, joista yhdelle riitti, että ensihoitajat tarkastivat hänen tilansa tapahtumapaikalla. Muut kolme kuljetettiin ambulansseilla sairaalahoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Tulipalo havaittiin Ruoritien kerrostalossa aamulla kello 8:n jälkeen. Tuleen oli syttynyt kolmannen kerroksen asunto. Toisen asunnon asukas soitti aamulla hätänumeroon havaittuaan savua kerrostalon porraskäytävässä.

Palosta pääsi leviämään savua myös talon porraskäytävään, sillä ilmeisesti palavan asunnon ovi käytävään oli jäänyt auki.

Neljä ihmistä poistui talosta porraskäytävän kautta ennen viranomaisten tuloa paikalle. Lisäksi ensimmäisenä paikalle saapuneet ensihoitajat evakuoivat porraskäytävästä kaksi ihmistä.

Palavaan asuntoon oli jäänyt yksi henkilö, jonka pelastuslaitoksen savusukeltajat pelastivat ulos asunnosta. Hän oli ehtinyt loukkaantua palossa vakavasti. Asunnosta pelastettu henkilö on paikallinen mies.

Palamaan syttyneessä asunnossa oli ollut myös toinen henkilö. Hän oli päässyt itse ulos asunnosta ja käytävän kautta pihalle. Hänen jäljiltään ilmeisesti asunnon ovi oli jäänyt auki.

Lisäksi viisi muuta asukas eri asunnoista oli lähtenyt tulipaloa pakoon asunnoistaan savuiseen porraskäytävään, vaikka heidän asunnoissaan ei palanut eikä heillä olisi ollut vaaraa odottaa pelastuslaitosta paikalle omissa huoneistoissaan.

- Parempi vaihtoehto olisi ollut pysyä omissa huoneistoissaan. Savuiseen porraskäytävään meneminen voi olla todella vaarallista, palomestari Petteri Lintunen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta sanoo.

Tulipaloissa juuri savu tainnuttaa ja tappaa. Savuiseen tilaan ei tule mennä, jos se ei ole välttämätöntä.

Nyt kaikki porraskäytävässä savussa kulkeneet pääsivät itse ulos tai autettiin ulos ennen kuin kukaan ehti tuupertua tai kuolla savuiseen rappukäytävään.

Pelastuslaitos sammutti tulipalon ja tuuletti asunnon savusta. Runsaan 30 neliön asuinhuoneisto oli ehtinyt tuhoutua tulipalossa täysin. Palo oli ollut voimakas, joten asunto oli vaurioitunut kauttaaltaan palo- ja nokivahingoista.

Pelastuslaitos tuuletti myös porraskäytävän savusta. Naapuriasuntoihin ei tullut merkittäviä vahinkoja savun hajusta, vaan ensiarvion mukaan ne ovat kaikki asuttavassa kunnossa ja asukkaat ovat päässeet palamaan asuntoihinsa lukuun ottamatta palossa tuhoutunutta huoneistoa.

Pelastuslaitos sai oman osuutensa sammutus- ja raivaustöistä valmiiksi jo aamulla, ja palopaikan jälkisiivous ja -korjaus luovutettiin isännöinti- ja taloyhtiöiden vastuulle.

Palon syttymisen syytä ei tarkasti tiedetä. Poliisi tutkii syttymissyytä. Pelastuslaitoksen mukaan asunnon palojäljet olivat poikkeuksellisia eikä edes kokeneilla pelastajilla ollut alkunäkemystä, mistä palo oli alkanut.

Palopaikalle oli hälytettyinä pelastuslaitoksen väkeä pääpaloasemalta ja Petosen asemalta, poliisit sekä useita ambulansseja ja Finnhemsin ensihoitolääkäri.

Uutista päivitetty sammutustöiden aikana

Kuopiossa syttyi tulipalo – useat altistuivat savulle