Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Milloin Savon viisi järveä jäätyvät? Osallistu perinteiseen jääveikkaukseen!

Alkuviikosta jääraapat ovat rahisseet, kun elohopea on painunut öisin miinukselle. Kaivetaan villamyssyjen lisäksi varastosta myös mietintämyssyt ja polkaistaan käyntiin Savon Sanomien perinteinen jääveikkaus. Jälleen siis kilvoitellaan, kuka arvaa lähimmäksi sen, milloin savolaiset järvet saavat jääpeitteensä.

Kuluvan syksyn keskilämpötila on norkoillut lähellä pitkän ajan keskiarvoa. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Ville Siiskonen täsmentää, että savolainen syyskuu oli piirun tavanomaista viileämpi, mutta lokakuu puolestaan hitusen tyypillistä lauhempi. Kesän keskilämpötila oli puolisentoista astetta pitkän ajan keskiarvon yläpuolella.

Sään ennustaminen on kehittynyt vuosikymmenten saatossa yhä luotettavammaksi. Siiskonen kuitenkin muistuttaa, että järvien jäätymisen tarkka povaaminen on tässä vaiheessa vuotta lähes mahdotonta – siihen näet vaikuttavat muutkin seikat kuin pelkkä lämpömittarin lukema.

Mutta savolaisille tietäjille ja mutuilijoille mikään ei ole mahdotonta. Jos ei osuta tarkasti kohdilleen, niin ainakin jämptisti sinne päin.

Savon Sanomien jääveikkauksessa on mukana viisi tuttua järveä eri puolilta lehden levikkialuetta. Keski-Savosta mukana on Pieksänjärvi, Sisä-Savosta Suonteenselkä, Kuopion seudulta Kallavesi, Koillis-Savosta Juojärvi ja Ylä-Savosta Porovesi.

Veikkaukseen voit osallistua sähköisesti tämän jutun alta tai täyttämällä perinteisellä tyylillä päivän lehdestä löytyvän lomakkeen. Kirjalliset vastaukset lähetetään osoitteeseen Teemat, Savon Sanomat, PL 68, 70101 Kuopio. Kuoreen on syytä lisätä merkintä Jääveikkaus.

Vastauksia otetaan vastaan torstaihin 10. marraskuuta 2022 saakka.

Tarkin veikkaus viiden järven jäätymisestä palkitaan 150 euron, toiseksi paras 100 euron ja kolmanneksi paras 50 euron lahjakortilla.

Osallistu jääveikkaukseen tässä