Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kova tuuli kaatoi aitoja ja liikennemerkkejä, repi katoksen Kuopion torilla ja riepotteli työmaiden pressuja

Kova tuuli aiheutti vahinkoa sunnuntain vastaisena yönä ja sunnuntaiaamuna Kuopiossa. Pääosin isoilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin, vaikka pieniä vaurioita tuli useassa paikkaa.

Kuopion kaupunkialueella tuulen puuskat kaatoivat väliaikaisia liikennemerkkejä ainakin Kuopion keskustassa. Liikennemerkkejä jalustoineen oli kumollaan useilla jalkakäytävillä ja risteyksissä sunnuntaiaamuna ja -päivänä.

Lisäksi rakennustyömaiden kevytrakenteisia aitoja kaatui ainakin Petosella, Saaristokaupungissa ja keskustassa. Keskustassa yhdeltä työmaalta lähti irti ja lentoon myös isot kaistaleet valkoista suojamuovia.

Tiedossa ei ole, että kukaan olisi jäänyt kaatuneiden aitojen tai liikennemerkkien alle.

Etelä-Kuopiossa pelastuslaitos sai hälytyksen myös varmistamaan veneen kiinnityksen, kun yksi huvivene oli irrota laiturista tuulen riepoteltua sitä.

Lisäksi pelastajat kävivät jo sunnuntaiaamuna raivaamassa kahden auton päälle kaatuneen puun Julkulassa.

Myös Kuopion torilla sattui omaisuusvahinkoja, kun tuuli riepotteli ainakin yhtä torilla ollutta katosrakennelmaa niin, että tilanteesta tuli ilmoitus myös pelastuslaitokselle. Ihmisiä ei ollut tilanteessa vaarassa.

Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kerrottiin sunnuntaina iltapäivällä, että kovin tuuli vaikuttaa jo jääneen taakse eikä vahinkoja uskota tulevan enää lisää.

Syksyllä voi kuitenkin olla lisääkin tuulisia päiviä, joten kotipihoista kannattaisi raivata trampoliinit, irtopressut ja kevytrakenteiset muovikalusteet turvaan viimeistään nyt. Kaupunkilaisten havaintojen mukaan useita irtoesineitä lenteli sunnuntain vastaisen yön aikana naapuritonteille, kun ulos oli jätetty tuulivahingoille alttiita esineitä.

Myös veneiden kiinnitykset kannattaa tarkistaa syksyisin säännöllisesti, jos vene on vielä vesillä.

Viikonlopun kova puuskainen tuuli katkoi myös sähköjä Pohjois-Savossa. Sähköyhtiöiden mukaan vahingot jäivät kuitenkin pelättyä pienemmiksi.. Enimmillään useita satoja talouksia oli sähköttä, mutta pääosa vioista saatiin korjattua nopeasti.

Syysmyräkästä pelastuslaitokselle tehtäviä: Puu kaatui autojen päälle Kuopiossa

Syysmyräkkä katkoi yöllä ja aamulla sähköjä Savossa