Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savolaiskunta kaipaa koristusta kiertoliittymään – äänestys ympäristötaideteoksesta on käynnissä

Siilinjärven kunta kaipaa kuntalaisten näkemystä Kasurilantien kiertoliittymään tulevasta uudesta taideteoksesta.

Tässä vaiheessa mukana on neljä taideteosta neljältä eri taiteilijalta tai työryhmältä.

Teokset ovat nähtävillä marraskuun ajan Siilinjärven kirjastolla ja kunnan nettisivuilla, joissa kuntalaiset voivat äänestää omaa suosikkiaan.

Kunta on julkaissut äänestyksessä mukana olevista teoksista luonnoskuvat ja niiden nimet. Taiteilijat teosten takana paljastetaan myöhemmin.

Harjumaisemassa-teoksessa puun paljaat juuret ilmentävät pysyvyyttä ja vahvaa suhdetta kotiseutuun, jatkuvuuteen, paikkaan ja maahan. Kultauksen kautta voi löytää yhteyden Siilinjärven tunnettuun maamerkkiin Ilmestys-teokseen, jossa kultainen kauris on sijoitettu korkealle kalliolle moottoritien varteen.

Ihana-teos on värikäs hyvän mielen teos, joka tekijän mukaan kuvastaa pirskahtelevaa riemua, ilmoille hörähtävää naurua ja energistä elämänasennetta.

Teoksen inspiraationa on toiminut Siilinjärven kunta.

Taktiikka-teoksessa pesäpallon merkinantoviuhkaan on sijoitettu Siilinjärveen ja sen luontoon liittyviä yksityiskohtia. Kuudessa eri värisessä lehdessä on viittauksia esimerkiksi paikalliseen ympäristöön, yhteisöön ja kaivosteollisuuteen.

Taivas täällä maan päällä -teoksessa taivaan kannen paloja on tippunut maahan. Sen muoto väreilee ja kiiltävästä pinnasta heijastuu taivaat ja sen liikkeet, jolloin teos näyttää erilaiselta eri sääolosuhteissa ja vuorokaudenaikoina.

Äänestys on käynnissä marraskuun ajan ja valinta julkaistaan joulukuussa.

Valintaraati ottaa kyselyn tulokset huomioon valitessaan liikenneympyrään tulevaa teosta, mutta äänestyksen tulos ei sido raatia.

Teoksen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lisää tietoja teoksista ja äänestyksestä Siilinjärven kunnan nettisivuilla.