Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puijon torniin liekkivalaistus – tunnettu maamerkkikin juhlistaa Pelastusopiston tasavuosia

Puijon torni valaistaan liekkivärein marraskuun lopussa ja joulukuun alussa. Erikoisvalaistuksella juhlistetaan Pelastusopiston 30-vuotisjuhlavuotta.

Juhlavalaistus alkaa tiistaina 22. marraskuuta kello 18 ja se on sen jälkeen päällä iltaisin kello 16.30–21 aina sunnuntaihin 4. joulukuuta asti.

Pelastusopisto on valtion oppilaitos, joka on kouluttanut pelastusalan ammattilaisia Kuopiossa koko Suomen käyttöön 30 vuoden ajan.

Toiminta Kuopiossa alkoi Valtion pelastuskouluna vuonna 1992. Vuonna 1995 oppilaitokseen yhdistettiin myös pelastusalan päällystökoulutusta järjestänyt Valtion pelastusopisto sekä Valtion väestösuojelukoulu. Silloin oppilaitoksesta tuli Pelastusopisto.

Pelastusopiston juhlavuoden kunniaksi Puijon torni valaistaan liekkivaloin, minkä lisäksi tornin laelta tupruaa ajoittain myös keinosavua. Pelastusopiston mukaan juhlavalaistus näyttää siltä kuin Puijon torni olisi liekeissä.

Aiemmin Puijon tornilla on ollut erikoisvalaistus esimerkiksi joinakin kansallisina juhlapäivinä tai myös Savonia-ammattikorkeakoulun juhlavuoden kunniaksi.