Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimitus suosittelee: Ensi talvena pitää varautua kiertäviin sähkökatkoihin, joiden aikana on omat sääntönsä – lue 5 kiinnostavaa juttua tältä viikolta

Tähän artikkeliin on koottu kuluvan viikon viisi mielenkiintoista ja luettua Savon Sanomien juttua.

Savon Voimalla on suunniteltu kiertävien sähkökatkojen toteutusta ja arvioitu niiden kestoa. Sähkökatkot kiertävät alueittain ja niitä määritellään etukäteen, mutta kuitenkin niin että yhteiskunnan kriittiset toiminnot jäisivät niiden ulkopuolelle.

Mitä sitten tehdä, jos kiertävät sähkökatkot aloitetaan?

Savon Voima varautuu poikkeustalveen: Älä tee tätä virhettä kiertävän sähkökatkon jälkeen

Vuoden 2021 verotiedot tulivat julkisiksi viime keskiviikkona. Tuolloin myös Savon Sanomien verokone aukesi kaikille vapaaseen käyttöön. Verokoneesta löytyvät yli 100 000 euroa viime vuonna ansainneiden suomalaisten tiedot. Koneessa näkyvät myös kaikista maakunnista 5 000:n suurituloisimman tiedot.

Savon Sanomien verokone on nyt auki – katso ketkä tienasivat eniten Pohjois-Savossa

Savon Sanomien keskiviikon verojutuista kiinnosti eritoten tuusniemeläinen koneistaja ja maaseutuelämästä videoita tekevä tubettaja Metsa Man, eli Timo Juvonen.

Metsa Man on perustanut toiminimen YouTube-kanavaansa varten, mutta kertoi tekevänsä sen kautta myös traktorihommia.

Perämetsien tubettaja takoi suuret tulot viime vuonna: "Nyt on kirjanpitäjän mukaan samat lukemat rikki"

Kuopiolainen Timi Räty juhlii lakkiaisiaan 2. joulukuuta. Hän valmistui ylioppilaaksi kolmessa ja puolessa vuodessa Kuopion vanhimmasta lukiosta. Pitkä koulumatka oli iso syy opiskeluajan pidentämiseen.

Kuopiolainen Timi urakoi ylioppilaaksi lohduttoman pitkän koulumatkan takaa: "Bussin aikataulut eivät ole hyvät koulun aikataulujen kanssa"

Dieselin hinta ehti jo vakiintua koko maassa 2,2 euron litrahintaan, mutta syyskuussa hinta käväisi 2,1 eurossa. Marraskuun alussa dieselin tankkaajat ovat saaneet kuitenkin jälleen huomata, että hinta on noususuunnassa.

Polttoainenetin mukaan tiistaina Suomen kalleinta dieseliä myytiin Pohjois-Savossa, Nilsiän Tahkolla. SEO:n mittarilla diesellitra maksoi 2,390 euroa. Samalta mittarilta sai myös maan kalleinta bensaa, 95 E maksoi 2,290 euroa litralta.

Dieselin hinta kiipeää jälleen mittarilla ylöspäin – maan kalleinta polttoainetta myytiin tiistaina Nilsiän Tahkolla