Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta vaatii lisää rahaa harjoittelupaikkoihin – alueelle ei jäädä ilman työllistymismahdollisuuksia

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta vaatii lisää rahoitusta opiskelijoidensa harjoitteluihin. Itä-Suomen, Jyväskylän, Lapin, Oulun ja Vaasan yliopistojen ja LUT-yliopiston ylioppilaskunnat toivovat, että työ- ja elinkeinoministeriö myöntäisi korvamerkittyä lisärahoitusta ohjattujen ja palkallisten korkeakouluharjoittelupaikkojen lisäämiseen.

Yli puolet Suomen ylioppilaskuntien liiton teettämään kyselyyn vastanneista opiskelijoista koki, että harjoittelupaikkoja on vaikea saada, koska niitä on liian vähän tai ne perutaan.

Opiskelijoiden mukaan työharjoittelun mahduttaminen osaksi tutkintoa voi olla haastavaa, eikä yliopisto tarjoa riittävää ohjausta työharjoittelun tueksi. Lisäksi harjoittelupaikoista on usein pulaa, ja opiskelijoilla on haasteita toimeentulonsa turvaamisessa harjoittelun aikana.

Työharjoittelu tukee opiskelijoiden työelämävalmiuksia ja työelämään siirtymisen sujuvuutta. Lisäksi ylioppilaskunnat korostavat vaatimuksellaan, että yliopistokaupunkien ja niiden ympäryskuntien elinvoima säilyy, kun opiskelijoiden on työharjoittelun myötä helpompaa jäädä paikkakunnalle töihin.