Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Valko-Venäjän Lukashenka jyrähtää suomalaisyrityksille, viesti kohdistuu myös Olviin – "Kukaan ei myy mitään"

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka on varoittanut vastikään eurooppalaisia yrityksiä, että niiden on turha yrittää poistua maasta ja myydä toimintansa hyvällä hinnalla, uutisoi Ilta-Sanomat. Valko-Venäjä on ottanut käyttöön rajoituksia, jotka koskevat epäystävällisiksi katsottuja maita, joihin myös Suomi lukeutuu osana Euroopan unionia.

– En halua mainita nimeltä mitään yrityksiä, mutta nyt minulle kerrotaan, että jotkut suomalaiset ovat jo paenneet. Kukaan ei myy mitään, Lukashenka sanoi Ilta-Sanomien mukaan.

Lukashenkan tuki Vladimir Putinille ja Venäjän hyökkäyssodalle on saanut monet ulkomaalaiset yritykset pyrkimään pois maasta. Suomalaisista yrityksistä Valko-Venäjällä toimii edelleen esimerkiksi iisalmelainen Olvi. Yhtiö kertoi osavuosikatsauksessaan suunnittelevansa maasta vetäytymistä. Meneillään ovat neuvottelut useiden ostajaehdokkaiden kanssa.