Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tule mukaan laulamaan 8. joulukuuta, kun Savon Sanomat striimaa joululaulukonsertin – Tänä vuonna yhteislauluihin voi osallistua paikan päällä tai verkon välityksellä

Joululaulujen laulaminen yhdessä on mukava tapa hakea joulumieltä, ja tänä vuonna yhteislaulutilaisuutta voi seurata jälleen myös Savon Sanomien verkkosivuilla nähtävän suoran verkkolähetyksen kautta. Kyseessä on kolmas kerta, kun Savon Sanomat haluaa tarjota lukijoilleen joululaulujen iloa striimin kautta.

Maestrana tunnettu musiikin moniottelija Jaana Turunen vetää 8. joulukuuta järjestettävän tilaisuuden Kuopion kaupungintalon juhlasalista. Paikan päälle mahtuu yli 200 laulajaa.

– Olen järjestänyt Maestran Joululaulajaisia vuodesta 2009 alkaen. Yhteistyö Savon Sanomien kanssa alkoi vuonna 2020. Silloin ei tilaisuuksia saanut järjestää ja vain 20 ihmistä sai laulaa yhtä aikaa samassa tilassa, ja tilaisuus striimattiin, Turunen muistelee.

Vuonna 2021 verkkolähetyksessä nähtiin ja kuultiin Vimma-kuoron laulajia, ja saman kuoron kokoonpano on mukana myös tämänkertaisessa joulutempauksessa.

– Vimma-kuorolaiset esittävät kaksi joululaulua lähetyksen puolessa välissä. Toinen niistä on hieman jatsahtava, Turunen kuvailee.

Kuopion kaupungintalon juhlasalissa lauletaan monipuolisesti suomalaisten rakastamia joululauluja. Mukana on niin uudempia kuin vanhempia sävelmiä.

– Joka kerran tarjolla on ollut jotain uutta.

Tilaisuudessa paikan päällä laulujen sanat heijastetaan seinälle. Silti on varmaa, että moni sekä paikan päällä että suoran verkkolähetyksen äärellä odottaa nimenomaan niitä lauluja, joiden sanat ja melodia ovat syvällä muistissa.

– Voimme kiittää joululauluperinteen syntymisestä kansakoulun kuusijuhlia ja koulujen joulujuhlia. Moni opettaja teki joululauluja varta vasten kuusijuhliin.

Edellisestä verkkolähetyksestä on tullut myönteistä palautetta niin Savon Sanomille kuin Jaana Turuselle.

– Eräs katsojista kertoi, että olivat menneet porukalla saunaan ja laulaneet lähetyksen mukana. Myös vastaantulijat ovat torilla kyselleet, onko tänä vuonna tilaisuus luvassa.

Turunen arvioi, että jatkossakin on kysyntää nimenomaan paikallisille verkkolähetyksille. Toisaalta pandemia-aika opetti hakeutumaan striimien ääreen, jos musiikkitilaisuuteen paikalle on vaikea päästä.

Savon Sanomien digipäällikkö Jussi Murtasaari kertoo, että hyvät kokemukset edellisistä striimeistä kannustivat jatkamaan. Aiemmilla lähetyksillä on ollut tuhansia seuraajia.

– Vaikka terveysturvallisesti voi jo kokoontuakin, halusimme kuitenkin tarjota mahdollisuuden osallistua heillekin, jotka eivät syystä tai toisesta pääse paikan päälle. Tämä on mukava ja tärkeä juttu.

Tilaisuus kestää noin 75 minuuttia ja sitä voi seurata Savon Sanomien verkkosivujen kautta. Teknisestä toteutuksesta vastaa Keltamusta Media. Lähetys paikan päältä alkaa 8. päivä noin kello 17.50 ja varsinainen tilaisuus kello 18.