Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteikkäät kesätapahtumat toivat yli 2,3 miljoonaa euroa matkailutuloa Savoon

Kehitysyhtiö Savogrow tiedottaa, että neljä savolaista kesätapahtumaa toi yli 15 000 käyntiä ja yli 2,3 miljoonan euron matkailutulot. Savogrow hankki kesän 2022 mittaan kävijätietoa Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla, Vesannon Reiska MM-kilpailuissa, Rautalammin Pestuumarkkinoilla ja Pielaveden Muikkuvestivaaleilla.

Kyselytutkimuksen perusteella selvisi, että tapahtumiin saavuttiin yli sadalta paikkakunnalta ympäri Suomen. Keskimäärin alueella viivyttiin 2,9 päivää. Suurin osa vastanneista tuli Savoon valitsemaansa tapahtumaa varten. 5 prosenttia vastanneista oli mökkilomalla ja vieraili tapahtumassa mökkeilyn ohessa. Kauempaa saapuneilla oli yleensä jokin valmis kytkös seutuun.

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit houkutteli kävijöitä pisimmästä matkasta. Jos paikkakuntalaisia ei lasketa mukaan, eniten kävijöitä karnevaaleille saapui Kuopiosta, Pieksämäeltä, Rautalammilta ja Leppävirralta. Vieraita saapui myös Varkaudesta, Mikkelistä, Helsingistä ja Oulusta.

Niin Mansikkakarnevaalien kuin Reiska MM-kilpailujen kävijöistä yli 90 prosenttia ilmoitti saapuneensa alueelle nimenomaan tapahtumaa varten. Pestuumarkkinat saivat vieraat viipymään pisimpään, sillä Pestuumarkkinoiden kävijät viettivät alueella keskimäärin 3,6 päivää. Pienemmillä paikkakunnilla tapahtumien kehittämistä suuremmalle yleisölle rajoittaa se, että majoituskapasiteetti on tiukilla.

Tietojen keruu oli osa Matkailuverkot vesille -hanketta. Tapahtumadatan keräämisestä vastasi käytännössä kuopiolainen Salmi Platform Oy. Kyselyt toteutettiin yhteistyössä tapahtumajärjestäjien kanssa. Vastauksia saatiin 1559 henkilöltä. Kyselyn avulla selvitettiin kävijöiden taustaa, matkustussyitä, rahankäyttöä ja tyytyväisyyttä.