Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varastokirjaston uusi sijainti ratkesi – rakentaminen käyntiin keväällä

Varastokirjastolle rakennetaan uudet tilat Kuopion Hiltulanlahteen.

Valtion kiinteistöjä hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt ja rakennusyhtiö SRV ovat allekirjoittaneet alustavan sopimuksen uuden kiinteistön rakentamisesta. Virallinen sopimus allekirjoitetaan, kun Senaatti-kiinteistöt on tehnyt investointipäätöksen.

Hankkeessa Varastokirjastolle rakennetaan 10 570 bruttoneliömetrin uudet toimitilat.

Hankkeen suunnittelu on jo käynnissä ja rakennustyöt alkavat keväällä 2023. Valmista on tarkoitus tulla vuoden 2024 loppuun mennessä.

Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja sekä kansalaisia ja tutkijoita ympäri Suomen.

Sen päätehtävä on vastaanottaa ja säilyttää suomalaisista kirjastoista siirrettävää aineistoa sekä asettaa se tarvitsijoiden käyttöön.

Varastokirjaston nykyiset toimitilat sijaitsevat Kuopion Päivärannassa. Senaatti-kiinteistöt ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK laittoivat ne myyntiin viime vuoden syyskuun lopulla.

Yli 15 000 neliön kiinteistö tuli myyntiin Kuopiossa