Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Romaneiden on vaikea löytää edes työharjoittelupaikkaa: "Romanit kohtaavat arkipäivässään niin paljon ennakkoluuloja, jopa törkeää rasismia"

Pelko ja ennakkoluulot ohjaavat romaninuorten työnhakua – kynnystä madaltamaan perustettu erillinen työnantajapooli, jossa työnantajat kertovat valmiudestaan laittaa romanityönhakijat samalle viivalle muiden kanssa.

Romanien koulutustausta on parantunut, mutta siitä huolimatta heidän työllistymisensä on vaikeampaa kuin muulla väestöllä, käy ilmi Diakonia-ammattikorkeakoulun Romako-hankkeen teettämästä tutkimuksesta. Yritysten haluttomuus palkata romani heijastuu myös koulumaailmaan, jossa romaninuorilla on hankaluuksia löytää itselleen harjoittelu- ja tet-paikkoja.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Savon Sanomien sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä Savonsanomat.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.