Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto eivät päässeet sopuun: lakko alkaa näissä savolaisissa työpaikoissa keskiviikkona

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat eivät päässeet sopuun tiistaina valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla käydyissä työehtosopimusneuvotteluissa, ja sen vuoksi teknologiateollisuudessa sekä kemianteollisuudessa on alkamassa laaja lakko keskiviikkona. Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi asiasta tiistaina Twitterissä.

Lakko kestää keskiviikosta perjantaihin. Lakon piirissä on useita työpaikkoja Pohjois-Savossa: lannoitetehdas Yara Siilinjärvellä, kaivosalan yritys Normet Iisalmessa ja lääkeyhtiö Orion Kuopiossa. Lisäksi työnseisauksen piirissä on ABB Service Itä-Suomi. 

Lakon piirissä ovat kaikki keskiviikon 1.2. kello 00.00 ja perjantain 3.2. kello 23.59 välisenä aikana alkavat vuorolistan mukaiset työvuorot. Lakossa ovat työehtosopimusten mukaiset työt ja lakko koskee kaikkia töitä katsomatta työntekijän tehtävää tai sitä, onko henkilö Teollisuusliiton jäsen vai ei, kerrotaan Teollisuusliiton tiedotteessa liiton verkkosivuilla.