Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Uusi tutkimus selvittää, millaisia mahdollisuuksia syrjäseutujen nuorilla on harrastaa liikuntaa

Itä-Suomen yliopisto on aloittanut tutkimuksen, jossa selvitetään syrjäisen maaseudun nuorten mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen.

Yhdeksi liikkumattomuuden syyksi on esitetty liikuntaharrastusmahdollisuuksien ja -yhteisöjen niukkuus, vaikka opetus- ja kulttuuriministeriön Harrastamisen Suomen malli lupaakin nuorille oikeuden mielekkäisiin ja terveyttä ylläpitäviin harrastuksiin.

Helmikuun alussa käynnistyneessä STOP! Tässä seison enkä muuta voi? -tutkimushankkeessa tutkijat pyrkivät ymmärtämään sosiaalisia ja nuorisokulttuurisia todellisuuksia, joissa syrjäseutujen nuorten toiveet liikuntaharrastuksesta toteutuvat tai jäävät toteutumatta.

Erityisesti syrjäisten ja vähäväkisten paikkakuntien nuoret kärsivät liikkumattomuudesta ja sen aiheuttamista ongelmista.

STOP!-hanke tuottaa tietoa myös siitä, miten nuorten pääsyä heidän mielekkääksi kokemiensa liikuntamuotojen pariin voidaan edistää ja miten urheilupolulle haluavia syrjäseutujen nuoria voidaan tukea asiassa.

Hanketta rahoittaa Kunnallisalan kehittämissäätiö ja tutkimuksen toteuttavat Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksen tutkijat.