Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Lavetin kyydissä ollut kaivuri osui alitettavaan siltaan Kuopion moottoritiellä, tie 5 oli suljettuna: myös yksi henkilöauto hinauskuntoon

Tie 5 oli suljettuna Kuopiossa liikenteeltä pohjoiseen eli Kuopion keskustan suuntaan ajettaessa reilun tunnin ajan, koska lavetin päällä ollut kaivuri osui alitettavaan siltaan Vehmasmäessä Sotkanniementien kohdalla. Poliisi sai onnettomuudesta hälytyksen hiukan ennen kello 18.  

Onnettomuudessa oli osallisena myös henkilöauto ja sen kuljettaja. Rekka lavettikuljetuksineen törmäsi ensin siltaan, ja kaivuri kääntyi poikittain lavetilla. Takaa tullut henkilöauto törmäsi ohituskaistan puolelle lavetilla kääntyneeseen kaivurin kauhaan sekä moottoritien kaiteeseen. 

Auto vaurioitui hinauskuntoon.  

 Onnettomuudesta ei kuitenkaan aiheutunut henkilövahinkoja. Tie 5 on taas auki.

– Kaivurikuljetus ei mahtunutkaan sillan ali. Mahdollisista sillan vaurioista ei osata vielä sanoa, mutta varmastikin kaivuriin on jonkinlaisia vaurioita tullut, kertoo Juha Jääskeläinen, vanhempi konstaapeli Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Jääskeläinen ei osaa sanoa, miksi lavettia ajanut rekan kuljettaja ei mennyt kiertoteitä liian korkean kuljetuksen kanssa.  

Kaivuri kääntyi törmäyksessä osittain poikittain lavetilla, joten kaivuria siirrettiin iltaseitsemän aikoihin vielä takaisin kyytiin Vehmersalmen liittymässä. 

*** Uutista täydennetty poliisin antamilla uusilla tiedoilla 20.23.