Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Kuopiolaiskoulun lounaan lihapullasta löytyi nuppineula: koulu tekee rikosilmoituksen

Kuopion Saaristokaupungissa sijaitsevasta Martti Ahtisaaren koulun koululounaasta on löytynyt maanantaina 6.2. nuppineula. Lihapullasta löytynyt neula aiheutti vaaratilanteen, muttei fyysistä vahinkoa.  

Tapahtuneesta kirjataan kaupungin mukaan rikosilmoitus. 

– Nuppineula oli oppilaan ruuassa ja kävi hänen suussaan. Hän havaitsi, että suussa on jotain ylimääräistä, eikä nuppineula mennyt eteenpäin, rehtori Jussi Kukkola kertoo.  

Terveydenhuollon henkilökunta on tarkistanut oppilaan voinnin, eikä hänelle tullut fyysisiä vammoja.  

– Todella valitettava tilanne: tässä oli aineksia vakavampaan. Näiden ennaltaehkäisy on tärkeää, jotta tällainen ei enää koskaan toistu, Kukkola tiivistää.  

Neulan kulkeutumissyytä lounaaseen ei vielä tiedetä, mutta sitä selvitetään yhdessä kouluruokaa valmistavan Servican kanssa. 

Koululla ei ole tässä vaiheessa tietoa, onko neula päässyt lihapulliin tuotannon, valmistuksen tai esillepanon yhteydessä vai onko kyseessä ilkivalta. Koska ilkivaltaa ei voida sulkea tässä vaiheessa pois, ruokailutilan ilmoitustaulut on tyhjennetty neuloista varotoimenpiteenä. 

Ruoan tarjoiluastiat peitetään kansilla siksi ajaksi, kun linjastossa ei ole ruoan ottajia. Koulun mukaan jokainen ruokailua valvova opettaja, ohjaaja ja iltapäiväkerhon ohjaajat valvovat ruoan ottamista niin, ettei kukaan pääse tekemään ilkivaltaa. Myös lisäruoan ottajien ruuanottoa valvotaan. 

Sen ohella Servican työntekijät seuraavat tilannetta.  

Koulu ohjeistaa opettajia ja vanhempia keskustelemaan tapahtuneesta lasten kanssa.