Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Toimitus suosittelee: Minisuksilla saa hyvät vauhdit pienestäkin mäestä – Lue 5 kiinnostavaa juttua maanantailta

Tähän artikkeliin on koottu viisi mielenkiintoista Savon Sanomien juttua maanantailta.

Minisukset nostavat mieleen nostalgisia talvimuistoja, mutta Kuopiosta löytyy edelleen innokkaita lipeillä laskijoita. Kuopiolainen Jouko Turunen on laskenut suksilla viidellä eri vuosikymmenellä, ja 9-vuotias Luka Kyllönen käyttää niitä mäkilaskuharjoituksissa.

Muistatko nämä nostalgiset laskuvälineet? Kuopiostakin löytyy vielä minisuksilla laskijoita

Kuopiolaiskoulun lihapullalounaasta löytyi nuppineula.

– Nuppineula oli oppilaan ruuassa ja kävi hänen suussaan. Hän havaitsi, että suussa on jotain ylimääräistä, eikä nuppineula mennyt eteenpäin, rehtori Jussi Kukkola kertoo.  

Kuopiolaiskoulun lounaan lihapullasta löytyi nuppineula: koulu tekee rikosilmoituksen

Pohjois-Savon uusi maakuntajohtaja Tytti Määttä aloittaa uudessa tehtävässä 13. maaliskuuta. Määtällä on maine taitavana verkostoitujana sekä kuuntelevana ja keskustelevana johtajana.

Pohjois-Savon uusi maakuntajohtaja varttui maatilalla ja oppi päivittäin ratkomaan milloin mitäkin ongelmia: "En ole sohvalla viihtyjä. Onkohan salaisuus se, ettei ole Netflixiä?"

Kuopiolainen korumuotoilija Silja Kivioja on voittanut Vuoden koru 2023 -kilpailun .Kivioja osallistui kilpailuun Rokama-korusarjallaan, jonka yleisö äänesti voittajaksi kymmenen finalistin joukosta.

Kuopiolainen korumuotoilija voitti Vuoden koru -kilpailun: "On hienoa saada tällainen tunnustus"

Karjalan lennostossa kasarmien pihapiiri uudistuu tänä vuonna paljon. Alueelle valmistui viime vuonna uusi huoltorakennus. Maaliskuussa varusmiehet pääsevät uuteen kasarmin laajennusosaan, minkä jälkeen vanha kasarmi menee peruskorjaukseen. 

Lennoston kasarmin laajennusosa otetaan varusmiesten käyttöön maaliskuussa