Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Kuopion kaupunginjohtajahaku on nyt auki – katso video

Kuopion kaupunki on julkaissut videon, jonka tarkoitus on innostaa hakemaan kaupunginjohtajaksi.

Kuopion kaupungin nykyinen kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen jää eläkkeelle elokuussa, joten hänelle etsitään seuraajaa.

Virkaan hakijalla on oltava ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi eduksi katsotaan laaja kokemus organisaation ja konsernin johtamisesta, kyky muutoksen, ihmisten ja tunneilmaston johtamiseen sekä hyvä elinkeinoelämän, julkishallinnon ja -talouden tuntemus.

Lisäksi toivotaan, että hakija olisi hyvä verkostoitumaan ja hallitsemaan kumppanuuksia. Myös esiintymis- vuorovaikutus- ja yhteistyötaidoista on hyötyä, samoin asukaslähtöisestä, strategisesta ja visionäärisestä ajattelusta. Hyvä englannin kielen taito ja muu kielitaito lasketaan eduksi.

– Kaupunginjohtaja luo myönteistä suhtautumista tulevaan, tsemppaa vaikeina aikoina ja näyttää omalla esimerkillään suuntaa yhteiselle tekemiselle, videolla sanotaan.

Virka on toistaiseksi voimassa oleva. Virassa noudatetaan kokonaistyöaikaa ja -palkkausta. Lisäksi kaupunginjohtajan viran täytössä on kuuden kuukauden koeaika. Kuntalain mukaan kunnanjohtajan valitsee valtuusto.