Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Poliisi epäilee alaikäistä puukotuksesta Siilinjärvellä – uhri sai vakavia vammoja

Poliisi tutkii Siilinjärven keskustassa sattunutta puukotusta, jossa sekä tekijä että uhri ovat alaikäisiä.

Puukotus tapahtui S-Marketin parkkipaikalla lauantai-iltana vähän ennen kello 20:tä.

Uhri oli 15-vuotias poika ja tekijä häntä nuorempi poika. Savon Sanomien tietojen mukaan epäilty tekijä on 13-vuotias poika. Poliisin mukaan osalliset tunsivat toisensa entuudestaan. Nuoremman pojan epäillään myös uhkailleen uhria aiemmin.

Paikalle hälytetty poliisipartio löysi ilmoitetulta paikalta uhrin, jolla oli vakavia puukotusvammoja. Jo ensimmäisinä paikalle tulleet auttajat antoivat uhrille hätäensiapua, minkä jälkeen ambulanssi vei hänet kiireellisesti sairaalahoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Hätäensiapua paikalla antamassa oli ensihoitajien lisäksi ilmeisesti myös kauppojen vartijoita.

Poliisin tietojen mukaan uhrin vammat olivat hengenvaaralliset. Hänet leikattiin sairaalassa eikä hänellä enää tämän hetken tiedon mukaan ole hengenvaaraa.

Poliisi sai epäillyn tekijän kiinni myöhemmin läheltä tekopaikkaa. Poliisin mukaan asian esitutkinta on vielä pahasti kesken tapahtumien kulun ja taustojen selvittämiseksi.

Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä ja laittomana uhkauksena.

Kauppa oli puukotuksen aikaan vielä auki. Välikohtauksen aikana parkkipaikalla oli paljon sivullisia. Tilanteelle oli poliisin mukaan useita alaikäisiäkin silminnäkijöitä, joista osa myös tunsi osapuolet entuudestaan. Paikalla oli ainakin siilinjärveläisiä nuoria, mutta mahdollisesti myös kuopiolaisiakin.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä poliisiin tapahtumien kulun selvittämiseksi. Havainnoista voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi