Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottorikelkkailijat revittelivät taas Tarinagolfin kentällä – Pohjois-Savon vilkkaimpiin kuuluvaa kelkkareittiä uhkaa sen sulkeminen

Moottorikelkkailijat ovat aiheuttaneet tuhoa siilinjärveläisellä Tarinagolfin kentällä. Toimitusjohtaja Osmo Ruuska kertoo, että tämä on jo toinen kerta muutaman vuoden sisällä, kun moottorikelkkailijat poikkeavat viralliselta reitiltä golfkentälle ja aiheuttavat tuhoja viheriöille, väylille ja avauslyöntipaikoille.

– Kentällä ei ole pelkästään ajeltu, vaan kunnolla revitelty maan pintaa myöten. Seuraavasta tapauksesta teemme rikosilmoituksen, ja sen jälkeen kelkkareitti suljetaan, uhkaa Ruuska.

Hänen mukaansa rikosilmoituksen tekeminen olisi ollut liian voimakas toimenpide tässä vaiheessa ja se olisi työllistänyt turhaan poliisia.

– Tulevaisuudessa lisäämme kameravalvontaa, toimitusjohtaja mainitsee.

Kelkkareitin mahdollisella sulkemisella Ruuska viittaa siihen, että reittiin tarvitaan maanomistajan lupa.

– Jos maanomistajalle aiheutuu tuhoja sekä liiketoiminnalle vahinkoa, on tällainen toimenpide mahdollinen.

Kelkkailijat olivat tulleet keskiviikkona normaalia luvallista kelkkareittiä pitkin, josta sitten olivat poikenneet kentän puolelle.

Ruuskan mukaan muutama vuosi sitten sama tapahtui Uuden Tarinan puolella, jossa kelkkailijat poikkesivat samaan tapaan viralliselta reitiltä ajelemaan hyppyreistä.

Osmo Ruuska kertoo, että golfkentän pahimpia talvisia haasteita on jääpolte, joka syntyy tiiviin lumi- tai jääkerroksen alla. Tuolloin maan pintaan syntyy luja kansi, joka estää kaasujen vaihtumisen.

Tämän seurauksena muodostuu niin kutsuttu hiilidioksiditasku, joka tappaa sekä heinän että pahimmassa tapauksessa mädättää kasvukerrosta niin, että siemenetkään eivät lähde itämään. Viheriön heinä on vain 3–5 millimetrin pituista ja se on erittäin herkkä tämäntyyppisille vaurioille.

– Juuri näistä syistä golfkentän kaikki ladut kulkevat huoltoteillä ja reuna-alueilla, Ruuska sanoo.

Tarinan läpi kulkee Kuopiosta Maaningalle yksi Pohjois-Savon vilkkaimmista kelkkareiteistä.