Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ympäristöliike Elokapina järjestää Luontomarssin Kuopiossa lauantaina

Ympäristöliike Elokapina järjestää Luontomarssin lauantaina 18.3. Kuopiossa. Luontomarssi pidetään ainakin 18 paikkakunnalla. Kuopion ohella Luontomarssi pidetään esimerkiksi Jyväskylässä, Tampereella, Helsingissä, Kemissä ja Jyväskylässä. Luontomarssin järjestäjinä on ympäristöjärjestöt Suomessa, mutta Kuopiossa Elokapina vastaa järjestelyistä.

Luontomarssi vaatii Elokapinan tiedotteen mukaan päättäjiltä riittäviä toimia luontokadon pysäyttämiseksi ja hiilinielujen pelastamiseksi. Mielenosoitukset kokoavat liikkeen mukaan tuhansia mielenosoittajia vaatimaan päättäjiltä toimia luontokadon pysäyttämiseksi ja ilmastokriisin torjumiseksi.

Kuopiossa mielenosoittajat kokoontuvat kaupunginteatterin edessä kello 13. Sieltä marssi jatkuu Puistokadun, Asemakadun ja Puijonkadun kautta kaupungintalon eteen, jossa on ohjelmaa.

– Luvassa on pari puhetta ja musiikkia. Melko lyhyt ohjelma siis. On myös hienoa kokoontua elintärkeän aiheen äärelle ja tavata ihmisiä, jotka jakavat samat arvot kanssamme, kertoo Iida Tukeva, Kuopion Luontomarssin yhteyshenkilö.

Elokapinan tapahtuma kestää Kuopiossa noin tunnin.

*** Juttua muokattu 17.3. kello 11.46: Iida Tukevan kommenttia täydennetty.