Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: alle prosentti Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2017 valmistuneista oli työttömänä

Itä-Suomen yliopiston tuoreimman uraseurantakyselyn mukaan vuonna 2017 valmistuneista 93,4 prosenttia oli töissä kyselyhetkellä viime syksynä. Aiheesta tiedottaa Itä-Suomen yliopisto.

Työvoiman ulkopuolella kuten opiskelijana tai vanhempainvapaalla oli vajaa 6 prosenttia ja työttömänä 0,7 prosenttia.

Yliopiston tulos noudattaa pitkälti valtakunnallisten tulosten linjaa, joiden mukaan yliopistosta valmistuneista 96 prosenttia oli töissä, työvoiman ulkopuolella 4 prosenttia ja työttömänä yksi prosentti.

Kyselyyn vastasi 606 Itä-Suomen yliopistosta valmistunutta.

Kyselyyn vastaajista puolet työskenteli erityisasiantuntija- tai asiantuntijatason tehtävissä. Suurin osa Itä-Suomen yliopistosta valmistuneista, yli 40 prosenttia, työskenteli kuntasektorilla. Kasvatusalalta valmistuneista ihmisistä peräti 80 prosenttia teki töitä kuntasektorilla. 18 prosenttia vastanneista teki töitä suuressa yrityksessä ja 15 prosenttia pienessä tai keskisuuressa yrityksessä.

Koulutusaloittain tarkasteltuna täystyöllistettyjä olivat maatalous- ja metsätieteelliseltä alalta sekä tietojenkäsittelytieteen ja tietoliikenteen alalta valmistuneet. Näiden alojen kohdalla kyselyyn vastanneiden määrä oli kuitenkin pieni, mikä voi vaikuttaa tulokseen.

Yhtään työtöntä ei ollut myöskään terveystieteelliseltä ja yhteiskuntatieteelliseltä eikä kaupan, hallinnon ja oikeustieteiden alalta valmistuneissa henkilöissä.