Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Nuorten raati maisteli uutuusjäätelöitä – yksi maku jakoi mielipiteet dramaattisesti

Nuorten toimituksen uutuusjäätelötestissä menestyivät marjaisat yhdistelmät. Ensi kesänä maistuisi herne- tai raparperijäätelö.

Savon Sanomien nuorten toimituksen Moona Peltola, 13, ja Ella Lappeteläinen, 16, ottivat kokeiluun tämän kesän uutuusjäätelöt. Maisteluun valittiin kahdeksan uutuusmakua.

Mukana oli maisteluraatia yllättäneitä makukombinaatioita ja mietiskelyä ikuisesta minttujäätelö – kyllä vai ei -kysymyksestä. Sopiko ananas jäätelöön? Mikä uutuusjätski maistui purkalta?

Raati piti tämän vuoden uutuuskattausta virkistävän monipuolisena – löytyi makeaa suklaata, raikkaita hedelmäisiä makuja ja mielipiteitä jakavia uusia tuttavuuksia. Myös ensi kesälle esitettiin toiveet tulevista jäätelömauista: ”Herne- ja raparperijäätelöä ensi vuonna!”

Twister pineapple -mehujää

1,35 €* (*Hinnat ovat K-supermarketin hintoja)

Kasviperäistä ananasjäätelöä, mansikka-sitruunamehujäätä ja sitruuna-limen makuista mehujäätä

Moona: Ananas maistuu raikkaalta ja sopii tähän. Jäätelössä on myös mansikkaa, joka ei maistu hyvältä, vaan hyvin keinotekoiselta.

Ella: Ananaksen maku on todella heikko, en uskoisi tämän olevan ananasjäätelö. Mansikka maistuu, mutta siitä tulee mieleen tavallinen Twister. On tämä silti mehujääksi hyvä.

Arvosana: Moona 3,5/5, Ella 3,5/5

Kingis vadelma-laku -puikko

1,69 € *

Vadelmanmakuista kermajäätelöä, salmiakkikuorrutetta ja salmiakkitäytettä

Moona: Maistuu Jenkin vadelma-lakupurkalta, mitä en hakisi tästä jäätelöstä, mutta hyvä se kuitenkin on. Harmiksi jäätelö sulaa todella helposti ja nopeasti.

Ella: Minullekin tulee aluksi mieleen samainen purkka. Lakun maku tulee sopivasti esille, joten tuote on maultaan sitä, mitä luvataan.

Arvosana: Moona 4/5, Ella 4/5

Valio Jäätelöfabriikki lakka-kinuski -tuutti

1,85 € *

Kermajäätelöä, lakkakastiketta sekä kinuskikrokanttipalasia

Vohveli maistuu hieman palaneelta.

Moona: Jäätelö maistuu todella laadukkaalta vaniljajäätelöltä, lakat ovat oikeanmakuisia. Kinuskin sijasta maistan tässä jostain syystä valkosulkaan. Todella hyvän rapsakka vohveli.

Ella: Lakka maistuu koko jäätelössä, eli muuallakin kuin lakkakohdissa. Vohveli on rapein, mitä olen ikinä syönyt, mutta en suosisi näin rapeaa. Kinuskia ei tarvitsisi, pelkkä lakka menisi.

Arvosana: Moona 5/5, Ella 3/5

Kolme Kaveria banaani-maapähkinä -puikko

2,95 € *

Banaanikermajäätelöä, suklaakuori maapähkinävoilla maustettuna, paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Moona: Ensimmäisenä mieleen tulee banaaniletut, muuten banaani on vaisun makuinen. Valion jäätelössä vaniljajäätelö oli laadukkaamman makuista. Maapähkinän maku tulee jäljessä.

Ella: Molempia makuja on sopivasti, mutta ensin tulee banaaniletun maku ja lopuksi pähkinät. Näyttävän näköinen jäätelö. Jäätelön hinta on kallis, mutta sen huomaa kyllä laadussa.

Arvosana: Moona 3/5 Ella 3,5/5

Fazer Suffeli -tuutti

2,79 € *

Vaniljakermajäätelöä ja toffeenmakuista kermajäätelöä, toffeekastiketta vohvelimuruilla, maitosuklaanmakuista kastiketta, maitosuklaalla kuorrutettuja rapeita vehnämuroja ja vohvelia suklaanmakuisella kuorrutteella

Moona: Päällä olevien suffelipallojen maku on oikea, kuten myös jäätelön sisällä olevan suffelisydämen. Vohveli maistuu hieman palaneelta.

Ella: Koko on mahtipontinen mutta jättää pettymyksen, koska jäätelö on loppujen lopuksi maultaan tylsä. Suffelin maku on todella makea ja tuhti.

Arvosana: Moona 3/5, Ella 2,5/5

Ingman Daim Mint -tuutti

2,89 € *

Minttujäätelöä, Daim-paloja (maitosuklaakuorrutettua mantelikrokanttia) ja maitosuklaakuorrutetta

En sotkisi näitä makuja toisiinsa.

Moona: En pidä minttujäätelöstä, ja tässä mintun maku on liian vahva. Mieleen tulee minttuinen saunatuoksu tai Kakkutukun minttusuklaakeksit.

Ella: Hyvä paksu kerros Daimia päällä. Pidän paljon minttusuklaasta, ja tässä jäätelössä on hyvää sellaista. Tuutin ulkonäkökin on hieno ja rakenne pysyy kasassa.

Arvosana: Moona 2/5, Ella 5/5

Magnum karamelli-popcorn -puikko

3,15 € *

Popcorninmakuinen jäätelö karamellipyörteellä ja karamellijäätelöllä, päällä suklaakerros

Moona: Hienon näköinen. Popcorn tuoksuu kauas. Karamellia voisi luulla lakaksi makunsa puolesta.

Ella: Yhdellä puraisulla tulee todella paljon tavaraa, mutta popcorn ei puske liikaa läpi. Tämä on oikea jäätelö makeannälkään.

Arvosana: Moona 4/5, Ella 3/5

Classic tuplasuklaa-metsämarja -puikko

1,99 € *

Vaniljakermajäätelöä, vadelma-mustikkakastiketta, karamellinmakuista valkosuklaakuorrutetta ja maitosuklaakuorrutetta

Moona: Metsämarjajäätelö maistuu tavalliselta pakettijäätelöltä. Todella makea. Tosi paksusti suklaata kahdessa kerroksessa, mistä tulee mieleen Kinder-suklaa.

Ella: Positiivisesti yllättävä ulkonäkö. Jäätelö maistuu tavalliselta kuningatarjäätelöltä. En sotkisi näitä makuja toisiinsa, mutta kyllä se toimii.

Arvosana: Moona 4/5, Ella 4/5

Kirjoittaja kuuluu Savon Sanomien nuorten toimitukseen.