Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Ikäihmisten digituki sai mittavan avustuksen hyvinvointialueelta

Seniorien ATK-yhdistys Savonetti ry on saanut Pohjois-Savon hyvinvointialueelta 40 000 euron kumppanuusmallin mukaisen avustuksen. Hyvinvointialue myönsi ensimmäistä kertaa järjestöille avustuksia kuluvalle vuodelle. Kumppanuusmallilla tarkoitetaan pitkäjänteistä yhteistyötä, joka jatkuu myös vuosina 2024 ja 2025. Avustusten suuruudet päätetään kullekin vuodelle erikseen.

Savonetti on auttanut Pohjois-Savon ikäihmisiä digiasioissa yli 20 vuoden ajan. Vapaaehtoiset seniorit vastaavat ohjaustyöstä. Vertaisohjaajia on noin 100 ja heitä koulutetaan lisää vuosittain.

Hankerahoituksen turvin on tavoitteena palkata etsivän digituen koordinaattori, jonka johdolla vapaaehtoisohjaajat jalkautuisivat lähelle digituen tarvitsijoita varsinkin maakunnan laita-alueille. Kaikki tukea tarvitsevat eivät hakeudu oma-aloitteisesti neuvonnan piiriin. Avun tarvitsijoiden etsinnässä käytetään apuna esimerkiksi eläkeläis-, kylä- ja omakotiyhdistyksiä.