Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Anti-festivaalin palkintoehdokkaat julki – palkinto jaetaan jo 10. kertaa

Anti-festivaali on julkistanut Shortlist LIVE! -ohjelmistonsa. Ohjelmiston esiintyjät kilpailevat ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnosta, joka jaetaan tämän vuoden festivaalilla 10. kertaa.

Palkinnonsaajaehdokkaat ovat argentiinalainen Tiziano Cruz, yhdysvaltalainen Autumn Knight, brasilialainen Jota Mombaça ja filippiiniläis-belgialainen Joshua Serafin. Ehdokkaiden teokset nähdään syyskuun Anti-festivaalin päätösiltana.

– Samalla, kun jokainen näistä taiteilijoista on taiteelliselta ja maantieteelliseltä taustaltaan ainutlaatuinen, he ovat kaikki poikkeuksellisia muutoksentekijöitä live art -taiteessa, kansainvälisen esiraadin muodostavat Pelin Başaran, John Tain ja Elisa Itkonen kommentoivat tiedotteessa.

ANTI Festival International Prize for Live Art jaetaan lauantaina 16. syyskuuta. Palkintoraati valitsee ja julkistaa voittajan ANTI Prize Party -klubilla.

Palkinnon tarkoitus on esitellä, juhlistaa ja tukea live art -taiteilijoita. Palkinnon kokonaisarvo on 30 000 euroa, mikä tekee siitä yhden merkittävimmistä taidepalkinnoista. Taiteilija saa 15 000 euron rahapalkinnon ja samansuuruisen tuotantobudjetin seuraavan vuoden Anti-festivaalin tilausteokselle.

Palkintoa rahoittaa Saastamoisen säätiö.