Mainos: Prisma Pieksämäki

Paikalliset osaajat rakentavat Prismaa

Pieksämäen Veturitallien ja Veturitorin yhteyteen rakentuvan Prisman suunnittelu ja rakentaminen on työllistänyt merkittävästi paikallisesti. Koko hankkeen pääurakoitsijana toimii Rakennusliike U. Lipsanen Oy, jolla on takanaan pitkä yhteistyö Osuuskauppa Suur-Savon kanssa. 

- Tekeminen on helppoa, kun tunnemme tapamme puolin ja toisin. Prisman hanke on 20 prosenttia meidän tämän vuoden liikevaihdosta ja työt aloitettiin jo viime syksynä. Toiminta-alueemme on koko Suomi, mutta on kiva tehdä töitä omalla paikkakunnalla, toimitusjohtaja Antti Lipsanen kertoo. 

Lipsanen iloitsee siitä, että Suur-Savo haluaa tehdä Pieksämäelle näin merkittävän investoinnin. 

- Pieksämäellä on nyt hyvä vire päällä, sillä täällä tehdään nyt useita yksityisiä ja julkisia investointeja. Tämä on meidän toinen iso hankkeemme, sillä teemme myös yläkoulun ja Esedu-ammattikoulun tiloja. 

 

Laadukkaat ja monipuoliset kassapöydät 

Prisma on iso projekti myös pieksämäkeläiselle Oy Checkmark Ltd:lle, joka toimittaa uuteen myymälään kassapöydät, kaikki niihin liittyvät tuotteet sekä kulunohjausjärjestelmät portteineen. 

- Teemme kassatyöpisteet, joiden pitää vastata mahdollisimman hyvin niille asetettuja ergonomisia vaatimuksia. Kassatyöpiste on kuitenkin jonkun työpaikka 8 tuntia päivässä, joten sen pitää olla viihtyisä ja kaikin puolin toimiva. Portit ja kaiteet puolestaan ohjeistavat asiakasta liikkumaan oikeisiin paikkoihin, toimitusjohtaja Jari Moilanen kertoo. 

Yrittäjä Jukka Pihlajamäki kertoo, että kuluva vuosi on ollut Checkmarkin 25-vuotisjuhlavuosi. 

- Tehtaamme on Suomessa, mutta meillä on tytäryhtiöt myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Pieksämäen Prisma on iso kohde, sillä tänä päivänä Suomessa ei enää kovin usein perusteta näin isoja kohteita. Täällä on aika laajasti käytössä meidän tuoterepertoaarimme ja on hienoa olla tässä mukana. 

 

Kokoluokaltaan merkittävä projekti 

Joroisissa toimiva U-Cont puolestaan toimittaa uudelle Prismalle valmiin jakelujärjestelmän.  

- Projektina tämä on meille hyvin tyypillinen, mutta kokoluokaltaan merkittävä. Olemme perheyhtiö, jonka ukkini on aikoinaan perustanut ja minä olen kolmannessa sukupolvessa mukana. Teemme jakelujärjestelmiä ympäri Pohjoismaita, suunnittelupäällikkö Jesse Sistonen kertoo. 

Tankkaajalle jakelujärjestelmästä näkyy vain murto-osa, sillä kokonainen järjestelmä on erittäin iso kokonaisuus, jossa on huomioitava lukuisia yksityiskohtia. 

- Valmistamme kokonaisuuteen säiliöt, putkistot, sähköistykset ja teräsrakenteet, joiden on sovittava yhteen. Kokonaisuus kasataan ja testataan mahdollisimman pitkälle tehtaalla ennen kuin moduulit tuodaan Pieksämäelle asennettaviksi. Ennen kaikkea meidän on varmistettava se, että kokonaisuus on turvallinen loppukäyttäjille.

 

Juttusarja Pieksämäen Prisman avautumisesta, osa 1/6

Prisma Pieksämäki

Mainos: Prisma Pieksämäki

”Mahtavaa, että Prisma tuli tänne”

Lämmin kiitos uuden Prisman asiakkaille

Mainos: Monipuolinen palvelutiski on Prisman sydän

Mainos: Prisma tulee yllättämään valikoimallaan

"Tämä on ainutlaatuista myös meille"

Mainos: Prismasta löydät kaiken tarvittavan

Paikalliset osaajat rakentavat Prismaa