Antaa kaikkien kukkien kukkia

Vaikka niin sanotut hirmuhelteet koettelevatkin Suomea tällä hetkellä, ei moni liikuntaa rakastava halua hellittää rakkaasta harrastuksesta edes helteillä. Toki sisätiloissa liikkuminen on miellyttävää säällä kuin säällä, mutta kaikille saliurheilu ei ole se oma juttu.

Liikkuipa kaupungilla mihin aikaan tahansa, näkyy jalkakäytävillä reippaita juoksijoita, rullaluistelijoita tai hölkkääjiä. Kun aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta, liikkuu moni mielellään tien varjoisalla puolella vesipullo kädessä keikkuen.

Hiekanpään ulkokuntosalilla huhkivat, omalla ajalla treenaajat ja tänä kesänä ensimmäistä kertaa tarjottaville ryhmäliikuntatunneille osallistujat saavat nauttia lämpimistä kesätreeneistä viikko toisensa jälkeen. Hiekanpään ulkokuntosali onkin jatkuvasti kovassa käytössä, eikä ihme. Tällainen hieno uudehko paikka on kuin onnen omiaan kaikille niille, jotka haluavat yhdistää kauniit kesäpäivät ja lempiharrastuksensa.

Heinkinlammen lavallakin on tänä kesänä näkynyt innokkaita treenaajia.

On varsin oivaltavaa käytää hyväksi Pieksämäen tarjoamia upeita paikkoja tällaiseen uudentyyppiseen liikuntaan.

Kesä on perinteisesti aikaa, jolloin syödään runsaasti grilliherkkuja ja erilaisia salaatteja. Lehtien otsikot ja television kokkausohjelmat kuitenkin osaavat kertoa, että monessa kesäherkussa piilee salakavalia ylimääräisiä kaloreita. Vaikka ruokaisa salaatti vaikuttaisikin ideaalilta vaihtoehdolta helteisenä päivänä, saattaa annos sisältää satoja kaloreita, jotka päätyvät vyötärölle muistuttamaan kesän herkutteluista.

Kannattaako kesällä sitten kiinnittää ylenpalttisesti huomiota ylimääräisiin kaloreihin? Jokainen toki tekee ratkaisun omalla kohdallaan, mutta iso osa on sitä mieltä, että kesällä on lupa vähän hellittää.

Kesän alussa usea verkkovalmennuksia myyvä taho tarjosi kuntokuureja teemalla: kesällä kuntoon. Näin lomakauden ollessa parhaimmillaan, ovat samaiset tahot tarjonneet asiakkaille parin kuukauden pituisia sessioita teemalla: aloita arki hyvässä kunnossa.

Tämä todistaa sen, että oli ajankohta mikä tahansa, kuntoilulle ja laihduttamiselle on aina hyvä aika. Ainakin mitä palveluiden tarjoajiin on uskomista.

Nykyään saamme myös iloksemme seurata aivan tavallisten suomalaisten blogeja ja some-päivityksiä kehopositiivisuuden merkeissä. Kun toisaalta yhteiskunta edelleen painostaa lihavia laihduttamaan, tarjoavat monet tunnetut ja ei niin tunnetut ihmiset positiivisia esimerkkejä siitä, että jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Onko laihduttamisen paine todella hieman hellittämässä yhteiskunnassamme kehopositiivisuusliikkeen myötä?

Kehopositiivisuutta on arvosteltu monelta taholta siitä, että tällaiset ihmiset kannustavat liikalihavuuteen ja epäterveellisiin elämäntapoihin. Jos ihminen on lihava, ei hän lähtökohtaisesti voi olla terve, tuntuu moni ajattelevan. Kritiikkiä saavat niin tavalliset pullerot kuin plus-kokojen mallitkin.

Liikalihavuus tuo toki joillekin mukanaan liitännäissairauksia, mutta aina ei näin ole. On tietenkin otettava huomioon sekin, mikä lasketaan liikalihavuudeksi. Tässäkin asiassa mielipiteitä on yhtä paljon kuin meitä ihmisiä.