Pieksämäki näyttää parastaan viikonloppuna

Nyt se on vihdoin käsillä! Nimittäin Pieksämäen superviikonloppu. Kyseisen nimen Big Wheels, Savo Vintage ja Häkkilän Antiikkitapahtumat sisältävä viikonloppu on saanut muutama vuosi sitten siitä syystä, että Pieksämäen väkiluku kasvaa reippaasti tänä viikonloppuna.

Majoituspaikat pullistelevat vieraita, ja mökkivuokraus on käynyt kuumana.

Vaikka moni tapahtumiin osallistuja saapuukiin kaupunkiin myös päiväseltään, voi viikonlopun aikana nähdä kaupungissa enemmän tuntemattomia naamoja kuin tuttuja.

Mutta meille pieksämäkeläisille viikonloppu on erityistä ystävien, kavereiden ja tuttavien tapaamiseen keskittyvää aikaa. Vähän siellä sun täällä valmistaudutaan parhaillaan lauantaihin, jolloin Poleenin puistossa avautuu upea ajoneuvoharrastajien paratiisi. Ja keskellä kaupunkia!

Tätä on ihmetelty läpi Suomen. Miten tällainen hieno tapahtuma kuin Big Wheels onkin saatu keskelle kaunista kaupunkia aivan järven äärelle.

Ainutlaatuista, sanoisin.

Vaikka vanhat ajoneuvot eivät kiinnostaisi, kannattaa hattuaa nostaa tapahtumajärjestäjille. Työmäärä on valtava ennen ja jälkeen tapahtuman.

Tänä vuonna helle ja ukkosvaroitus ovat aiheuttaneet myös ylimääräistä päänvaivaa järjestäjille. Mutta totuttuun tapaan, kaikkeen on tänäkin vuonna osattu varautua.

Samaa voi sanoa myös Häkkilän tilasta ja Venetmäen vuosi vuodelta kasvaneesta tapahtumasta. Vaikka rompe ja antiikki eivät varsinaisesti kiinnostaisi, on tapahtuman imago-arvo Pieksämäelle ja pieksämäkeläisille antiikkiakin arvokkaampaa.

Terho Häkkisen mukaan näissä piireissä Pieksämäki tiedetään Häkkilän miljööstä ja tapahtuman luonteesta. Antiikkitapahtumassa riittää nähtävää, koettavaa ja fiilis on rennon mukava.

Pieksämäen kaupungille superviikonloppu tekee erityisen hyvää. Moni on varmasti pannut merkille sen, että esimerkiksi kukkaistutuksia on kohennettu ja tiemerkintöjä maalataan parhaillaan.

Koko kaupunki kokee ikäänkuin pientä kasvojen kohotusta suurten tapahtumien alla.

Yrittäjät puolestaan luonnollisesti toivovat, että matkailijoiden euroja jäisi mahdollisimman paljon paikkakunnalle. Moni kun tekee viikonlopustaan hieman pidemmän, ja viettää aikaa kaupungissa kuin lomalla olisi.

Onhan sitä ihmisten käytävä kaupassa, shoppailtava muuten vain ja syödäkin täytyy.

Näillä helteillä kauppansa tekee varmasti jäätelö, ja uimarannat kutsuvat vilvoittelemaan kaiken muun kivan keskellä.

Parasta kaikessa on, että viikonlopun isot ja pienet tapahtumat, myyjäiset ja markkinat ovat tarkoitettu koko perheelle. Menetpä minne vain kaupungissa, voit kokea perheesi kanssa jotain erikoista.

Täkeää on myös se, että ulkopaikkakuntalaiset kokevat olonsa viihtyisäksi kaupungissamme. Jos eksynyt matkailija kysyy tietä, ohjeistetaan häntä kohteliaasti. Jos nälkäinen perhe kysyy ravintolasuositusta, opastetaan heidät ravinnon äärelle.

Nyt jos koskaan edes yhdeksi viikonlopuksi olisi hyvä unohtaa narina omasta kotikaupungista ja sen puutteista. Voisiko yhteinen ajatus keskittyä ylpeyteen omasta paikkakunnasta ja sen tarjonnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.