Pieksämäki tarjoilee parastaan kesällä

Kesälomakausi pyörähtää toden teolla käyntiin juhannuksen jälkeen. Moni työikäinen ajoittaa lomansa niin, että juhannuksen vieton jälkeen voi rentoutua mökillä ja lähteä vaikka kotimaahan autoreissulle.

Ulkomaiden lomakohteet täyttyvät suomalaisista perheistä, ja taitaa risteilylaivoillakin käydä aikamoinen kuhina.

Kesän alku on kuitenkin aiheuttanut monessa perheessä päänvaivaa lastenhoidon kannalta. Kun vanhemmat käyvät töissä, on pienimmille lapsille jouduttu miettimään turvallista hoitopaikkaa.

Alakoulun ensimmäisillä luokilla olevat lapset eivät välttämättä vielä pärjää itsekseen. Tämähän riippuu täysin lapsesta. Muun muassa kasvatusalan ammattilainen Jari Sinkkonen on sanonut, että lasta ei voi pakottaa jäämään yksin kotiin, mikäli hän ei vielä koe olevansa siihen valmis.

Kotiin yksin jäämistä tulee myös harjoitella. Ensin pieni hetki, sitten vähän pidempi.

Pieksämäellä on onneksi ollut tarjolla vaikka minkälaista tekemistä pienimmillekin lapsille. On leirejä, päiväleirejä ja erilaisia kerhoja.

Turvallisten aikuisten lisäksi leireillä ja kerhoissa on tarjolla monenlaista mukavaa tekemistä.

Monelle tällainen ratkaisu on ollut kultaakin kalliimpi. Toki leireistä ja kerhoista joutuu maksamaan, mutta se on loppujen lopuksi pieni hinta siitä, että vanhempi tietää lapsensa olevan turvassa ja hauskassa seurassa.

Kesän huvitukset saattavat helposti kivuta korkeisiin summiin. Iltapäivälehdet teettivät jokin aika sitten vertailun huvipuistojen hinnoista.

Esimerkkiperheen päivän kestävään huvipuistokäyntiin kuuluivat rannekkeet, ruokailu ja jäätelöt koko perheelle.

Hinta kipusi päälle 200 euroon.

Se ei ole pieni summa perheelle, jos rahasta on muutenkin tiukkaa. Tähän päälle vielä bensakulut ja mahdollinen yöpyminen kohteessa.

Pienellä rahallakin voi kuitenkin pitää hauskaa. Jälleen kerran kääntäisin katseen Pieksämäen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Esimerkiksi upea Vedenjakaja-reitistö tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Puhumattakaan muista Pieksämäen käyntikohteista.

Savon radan museolla pääsee katsomaan rautateiden historiaa, Kulttuuripappila Sylvissä voi käydä ihastelemassa kaunista puutarhaa ja syödä vaikka picnic-eväät, kaupungin uimarannat kutsuvat lekottelemaan ja uimaan, ja torilla voi piipahtaa jäätelöllä sekä kahvilla.

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan.

Tekemistä riittää vaikka koko viikoksi.

Tämän ovat huomanneet ulkopaikkakuntalaiset. Joka vuosi turuilta ja toreilta kuuluu positiivista viestiä ja hämmästelyä siitä, miten paljon tekemistä Pieksämäeltä löytyy perheille.

Esimerkiksi perjantaina nuorisotoimen järjestämä livepicnic-tapahtuma oli monelle paikalle saapuneelle perheelle iloinen yllätys. Ilmaistapahtuma, jossa pääsi seuraamaan lastennäytelmää ja kuuntelemaan musiikkia.

Eikä tuleva juhannuskaan näytä hullummalta. Mikäli säät sallivat, syttyy kokkoja ympäri Pieksämäkeä. Perinteiset kylätapahtumat vetävät vuosittain runsaasti iloisia keskikesän juhlan juhlijoita nauttimaan kesäillasta parhaimmillaan.

Kokot syttyvät myös sellaiseen aikaan, että perheen pienimmätkin pääsevät nauttimaan tulen loimusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.