Totuus on mielikuvitustakin rajumpaa

Lähtöasetelma Helsingin Sanomien 5.10.2018 julkaisemassa jutussa on herkullinen.

Kolme yhdysvaltalaista tutkijaa kirjoittaa kaksikymmentä täydellisen keksittyä ja älyvapaata artikkelia ja tarjoaa niitä feministisiin julkaisuihin keskittyneisiin tieteellisiin aikakauslehtiin.

Tarkoituksena on testata, kuinka absurdi ja röyhkeä potaska menee läpi feministisen tutkimuksen merkeissä.

Melkoista soopaa he saavatkin aikaan.

Koirien toistensa selässä nylkyttäminen on kuulemma osoitus koirien raiskauskulttuurista. Johtopäätöksenä on, että miehiä voitaisiin kouluttaa kuten koiria ja kitkeä sillä tavalla pois heidän taipumustaan seksuaaliseen väkivaltaan.

Toisessa artikkelissa paheksutaan sitä, että iso osa heteromiehistä tuntee vastenmielisyyttä anaalimasturbaatiota kohtaan. Artikkelissa ehdotetaan, että miehet voisivat vähentää kokemaansa homokammoa tunkemalla dildon takapuoleensa.

Kehopositiivisuutta koskevassa artikkelissa tutkijakolmikko keksi, että sairaalloinen lihominen on kehonrakennusta siinä missä bodauskin ja kelpaisi urheilulajiksi aivan yhtä hyvin.

Kriittisen pedagogian artikkelissa ehdotetaan, että valkoihoisten miesoppilaiden tulisi istua lattialla kahleissa ilman puheoikeutta.

Adolf Hitlerin Mein Kampfistakin kirjoitetaan yksi luku uusiksi, mutta feministisen tutkimuksen termeillä korvattuna.

Kaikki tämä naamioidaan sukupuolentutkimuksesta (entiseltä nimeltään naistutkimus) tutuilla ilmaisuilla ja lykätään postiin.

Ja mitä tapahtuu?

Lähetetyistä kahdestakymmenestä valeartikkelista seitsemän menee läpi että sujahtaa.

Alallaan arvostettu Gender, Place and Culture arvottaa koirien raiskauskulttuuria koskevan jutun niin korkealle, että laittaa sen 25-vuotisjuhlanumeroonsa. Mein Kampf -artikkeli julkaistaan Affiliassa ja lihavuusjuttu Fat Studiesissa.

Näyttää pahalta, varsinkin tällaisina aikoina.

En ole niinkään huolissani sukupuolentutkimuksesta ja sen maineesta vaan tieteellisestä maailmankuvasta ja median tarjoaman maailmanselityksen uskottavuudesta.

Nämä ovat kokeneet viime aikoina vakavan inflaation ja tähän väliin ovat iskeneet monenkarvaiset puoskarit valemedioineen, muunneltuine totuuksineen ja noitavainoineen.

Tämänkaltainen projekti - varsinkin kun se onnistuu näin näyttävästi - sataa suoraan viimeksi mainittujen tahojen laariin. Se on valmista käyteainetta populistisille lietsojille ja oikeasti naisvihamielisille tahoille.

Mutta silti petkutus on kuin Jumalan lahja.

Se osoittaa vakavat puutteet sekä kyseisissä lehdissä että tiedeyhteisöissä. Enkä tarkoita tällä yksinomaan sukupuolentutkimusta, sillä huijausartikkeleita on mennyt läpi myös luonnontieteellisissä julkaisuissa.

Mutta on eri asia väittää, että painovoima on ihmisen omassa päässä keksimä ilmiö, kuin että toista puolta maailman ihmisistä voidaan kouluttaa samalla tavalla kuin koiria.

Arto Melleri kirjoittaa runossaan Uusi, uudempi aika:

"Kulissien takana on köysistö sama, luukut lattiassa, ja yhä tarvitaan uhri, syyllinen, kaivojen myrkyttäjä... löydetään aina kun tarvis on"

Tällä kertaa on valkoisen heteromiehen vuoro olla lähtökohtaisesti paha ja epäkelpo.

Ihminen ei opi.