Tulevaisuus ja toivo

Palasta pyhäksi

On olemassa kahdenlaista armoa: Jumalan ja ihmisen. Ihmisen armo on ankaraa. ”Jumala armahtaa, minä en”, sanoi kansanedustajanakin toiminut nyrkkeilijä Tony Halme.

Jumalan armo on lahja. Kun se löytyy katumuksen ja synnintunnon myötä, alkaa uusi elämä. Monikin ajattelee, että armo ja pelastus tulee jotenkin ansaita, että tulee olla tekoja ja jotain tuotavaa Jumalalle, ennen kuin voi tulla uskoon.

Mutta on totta myös, että kaste ja ehtoollinen eivät riitä pelastukseen. Tarvitaan mielenmuutos, uskoontulo.

Ihmiskunnan vitsaukset ovat sodat, nälänhädät ja sairaudet. Uskova kuitenkin voi katsoa tulevaisuuteen, joka yltää kuoleman rajan tuolle puolen. ”Kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen.” (Room. 8:28)

Emme voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan, mutta ainakaan meidän ei tarvitse elää kahta tai useampaa päivää tai viikkoa kerralla. ”Riittää kullekin päivälle omat murheensa.” Uskova on taivastiellä jo tässä ajassa.

Ei pidä tällaisenakaan ”korona-aikana” alistua pelkääjäksi tai ahdistua liikaa esimerkiksi uutisista, koska sitä paholainen juuri toivoo ja houkuttelee sinua epätoivoon.

Seuraavassa lainaan Samppa Lajusen haastattelua (Askel 5/20).

Hän on entinen kilpahiihtäjä, olympiatason kultamitalisti, nykyisin yrittäjä ja kauppatieteiden maisteri. Hän toteaa, että se, mitä saavuttaa huippu-urheilussa ja työelämässä, perustuu täysin omaan työhön ja sen tasoon. Uskonasioissa on päinvastoin.

Kilvoittelu ei tarkoitakaan samaa kuin kilpaurheilussa. Kilvoittelussa jätämme oman uskomme ja toivomme jumalan varaan. Mikä minulle on mahdotonta, on Jumalalle mahdollista. Meidän on kuitenkin oltava kuuliaisia hänelle tekojen tasolla. Usko ilman tekoja on kuollut.

Heikollakin uskolla pelastuu, mutta epäusko vie kadotukseen.

Haluathan sinäkin tavata taivaassa uskossa kuolleet sukulaiset, tutut ja ystävät, tuntemattomatkin!

”Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä, kestävyys auttaa selviytymään koetuksesta ja koetuksesta selviytyminen antaa toivoa.” Room. 5:3-4.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.