2x4=8

Toimivan demokratian edellytys on, että se toimii oikein. Toimivan demokratian edellytys on, että se ei toimi väärin tai vajavaisesti. Suomessa demokratian sanotaan toimivan oikein. Onko todellakin näin? Ei ole. Korjausliikkeitä on tehtävä.

Demokratia tarkoittaa kansanvaltaa. Valta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Kansanedustajat ovat siis paljonvartijoina. Jos ja kun on vuosikausia edustajana, voi käydä niin, että etäisyys kansaan kasvaa kohtuuttoman suureksi. Ei enää olekaan kansan edustaja, vaikka onkin yhä edelleen kansanedustaja.

Tästä syystä on mielestäni ensiarvoisen tärkeää säätää laki, joka rajoittaa kansanedustajan kaudet kahteen. Elon laskuopilla saamme siis tulokseksi 2x4=8. 8 vuodessa on saanut aikaan sen, minkä on saanut aikaan ja on aika siirtyä muihin tehtäviin, takaisin kansan pariin.

Tällä tavalla estämme kansanedustajien eläkevirkojen syntymisen ja jatkumisen. Tämä on todellista kansanvaltaa. Annamme mahdollisuuden yhä useammille päästä toimimaan kansanedustajina Arkadianmäellä.

Ensi kevään eduskuntavaaleissa voi siis antaa äänensä uudelle kansanedustajaehdokkaalle eikä sille vanhalle jäärälle, joka hakee jo kuudetta kauttaan parlamentissa. Kansalainen voi nyt itse vaikuttaa vahvasti tämän uuden lain syntymiseen.

Hän menee Kansalaisaloite.fi-palveluun verkossa ja kannattaa 1.7. liikkeelle lähtenyttä aloitetta, jonka tarkoituksena on rajoittaa kansanedustajien toimikaudet kahteen. Kesälomalla on hyvä tehdä hyviä asioita kotimaan hyväksi.

Tämä on yksi sellainen.

Antti Kivimäki

Pieksämäki