Arto Sepponen on realisti, jolla on arvot kohdallaan

Saliin saapuu huomiota herättävän jykevä hahmo, hyvin pukeutunut mies. Hän hymyilee, vaihtaa muutaman sanan kulkiessaan, tervehtii kädestä pitäen ja esittäytyy: Arto Sepponen. Ilmiselvästi hyvän kotikasvatuksen saanut ja sivistyksen äidinmaidossa imenyt ihminen.

Ensivaikutelma on pitänyt alusta asti, vuosien ajan. Ajatusmaailmamme kohtaavat. Yhteinen arvopohja on ollut meidän lukemattomien keskustelujemme ponnahduslautana ylevämpiin ajatuksiin. Ajatuksille, joille haetaan perusteita. Tieto vastoin tieteen ihanteita on enemmänkin arvoton uskomus ja arvuuttelua. Sivistys ja moraali, ilman näitä jämäkätkin puitteet murenevat. Lait ja moraali antavat vahvan perustuksen päätöksenteolle.

On ollut hienoa seurata Arton työskentelyä läheltä. Asioista otetaan selvää, ei arvuutella ja tehdään päätös. Monien yhdistysten luottomiehenä Arto hoitaa hänelle annetun tehtävän. Ei siitä tarvitse perään kysellä, että tuliko hoidettua? Ennemminkin Arto joutuu kysymään: "Oletko hoitanut?"

Kokemus yritysjohtajana, yrittäjänä ja opettajana on antanut näköalaa myös kaupungin kehittämiseen. Hankittu tieto löytyy sormenpään hipaisulla, tietotekniikan hallinta on lapsuuden harrastuksen ja insinööriopintojen myötä kehittynyt tärkeäksi päätöksenteon apuvälineeksi. Tieto löytyy hetkessä. Dokumentit ovat hallinnassa.

Arto toimii kyberturvallisuuskouluttajana valtakunnallisessa maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä. Hän tuntee tietoturvan ja siihen liittyvät riskit ja tietää, miten niiltä voi suojautua. Ratkaisu ei ole luopuminen tietotekniikan käytöstä. Sitä ilman emme selviä.

Arto on realisti. Hän uskaltaa nähdä tosiasiat, esimerkiksi sen, että väen vanheneminen ja väheneminen on otettava paikallisessa päätöksenteossa huomioon. Sen hallintaan Arto on valmis antamaan panoksensa. Hän ei ole lähdössä pois Pieksämäeltä, vaan vie eduskuntaan alueelle tärkeät asiat.

Arto tunnetaan ystäväpiirissä pyyteettömänä avunantajana, nyt on meidän vuoromme oikaista matot ja äänestää Arto Pieksämäen yhteisenä ehdokkaana eduskuntaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.