Ekologisuus on nykyaikaa

Inhimillistä on vanhentua ja minä olen inhimillinen, jos oikein tarkkoja ollaan ,niin se on millilleen juuri noin.

Nyt, kun sain taas vuoden uutteran odottelun jälkeen yhden uuden lisävuoden - vanhojen lisäksi, niin vaimoni ehdotti minulle lahjaa, josko hän hankkisi meille sellaisen ympäristömyötäisen huussin, sellaisen niin sanotun polttavan kuivakäymälän - ajatus lämmittää aina saajaansa.

Niin toi Suomen Posti ja sen ripeä kantaja kuivakäymälän, joka oli kuulemma tilattu jo tammikuussa - kotiimme.

Pitihän sitä heti kokeilla, vaikkei nyt niin suoranaista hätää ollutkaan, aivan heti

Jaha - seuraava potilas Joutsemo sisään. Housut pois ja hoitoon. Nyt istun viileässä vedessä ammeessa ja laadin kostoa ja samalla kirjettä kuluttaja-asiamiehelle liitteenä .... erikoislääkärin ( palovammoihin erikoistunut) todistus siitä, että potilas on saanut toisen asteen palovammat myymästänne polttavasta kuivakäymälästä. Helteellä palaa kalju auringossa ja kotona ahteri. Jo Pieksämäen Kaupungin Keskikoulussa eräs opettajamme sanoi meille oppilaille useasti - istu ja pala. Silloinkin käytettiin kuivakäymälöitä sillä erotuksella, että etenkin poikain huussin lattiat lainehtivat pissasta.

Nyt olen, kuin Saksan seisoja - istumaan ei nyt ihan heti tee mieli.

Hämmästelenkin, että kuinka tuollaisia polttavia kuivakäymälöitä voi käyttää kesä aikana, etenkin, jos on vallalla metsäpalovaroitus, kuten nyt mennyt toukokuu osoitti, että metsää palaa jo muutenkin, saatikka kuivakäymälän käytöstä.

Onnekseni meillä on vielä kotona vesivessa ja sen säiliössä kylmä vesi.

Mitä opimme?-?ekologisuus ennen kaikkea, vaikka henki menisi.

Hyvää kesää, mutta älkää polttako itseänne, edes auringossa.