Häirintää uskonnon nimissä

Vajaan viikon yritellyt syysflunssa sai minusta otteen 12.syyskuuta. Olin nukkumassa, kun havahduin koiramme kiivaaseen hälytyshaukkuun. Erilaisiin kaupustelijoihin ja kerjäläisiin kyllästyneenä en koskaan avaa oveani suin päin. Asunnostamme on mahdollisuus nähdä ulko-oven eteen, sekä kysyä sisältä käsin ovikelloa rimputtavilta, millä asioilla he liikkuvat.

Näin toimin nytkin. Kysyin kahdelta naiselta mitä väkeä he ovat. Toinen heistä kertoi nimensä mobiililaite kädessään. Hän uteli mitä mieltä olen Jumalasta. Vastasin," ei kiitos, olen flunssassa, menkää pois". Samanlaisen tilanteen koin kolmisen vuotta sitten. Silloin asialla oli kaksi miestä, joista toisella oli kädessään avoin kansio. Hän sanoi, että heidän tietojensa mukaan he eivät ole tervetulleita ja kysyi onko tilanne muuttunut? Vastasin kohteliaasti, "ei kiitos." Kaiken kukkuraksi olin tuolloinkin lentsun kourissa.

Suomessa vallitsee uskonnonvapauslaki, jonka nojalla kansalaisten uskonasioiden ei pitäisi kuulua kenellekään ulkopuoliselle. Jo toisen urkintayrityksen?-?vieläpä sairaana?-?joutuminen pistää ihmettelemään millainen näiden ihmisten Jumala oikein on. Toiminta kun näyttäisi olevan kotoisin enemmänkin helvetin suunnalta.

Toinen naisista kertoi minulle nimensä. Koska en tiedä hänen moraalista selkärankaansa vastata tekemisistään, esitänkin hänelle kysymykseni käyttämällä vain nimeä kuvaavia kirjaimia J.V.

Siis arvoisa J.V. Kysymys 1. Kuulutko Jehovan todistajiin, jonka toimistoon olen jo vuosia sitten lähettänyt kiellon tulla ovelleni. 2. Vaatiiko Jumalasi Sinua tyrkyttämään uskontoasi häiritsemällä kansalaisten kotirauhaa. 3. Mitä ajattelisit, jos minä tulisin kansion tai älylaitteen kanssa kyselemään yksityisasioistasi. 4. Pelkäätkö, että joudut kuolemasi jälkeen helvettiin, mikäli et kulje häiritsemässä kansalaisten kotirauhaa.

Toivon sinulta J.V. moraalista ryhtiä vastata näihin kysymyksiin omalla nimelläsi ja ennen kaikkea rehellisesti. Lisäksi kiellän Sinua ja kaltaisiasi tulemasta enää koskaan ovelleni.