Halutaanko hiihtäjät muualle?

Ladulle.fi-nettilinkki näytti tiistaina 29. tammikuuta seuraavaa: Nuuvinmajan puoleiset hiihtolenkit ajettu kolme päivää sitten, Vehkalammen ja Uuhilammen sekä kaupungin puoleiset hiihtolenkit ajettu kolme päivää sitten. Tämäkö on Pieksämäen kaupungin keino hoitaa ihmisten ulkoilua ja kuntoilua? Toisaalta umpihankihiihto nostaa ainakin kuntoa, mutta mielekkyys hiihtoon kärsii pahoin. Noin kaksi viikkoa sitten olleen samanlaisen tilanteen vuoksi laitoin tekstarin Nousiaiselle. Vastaus oli, että kaupungin määrärahoja on vähennetty tälle talvelle ladunteossa.

Ei voi olla näin. Ladut on ajettava kahden vuorokauden välein, satoi lunta tai ei. Noin kahden viikon päähän jää tapauskin, kun Nuuvinmajan puolen laduille menneitä hiihtäjiä odottivat ajamattomat ladut. Hiihtäjät kirosivat, löivät sukset auton kyytiin ja lähtivät Joroisiin hiihtämään.

Talkoomiesten tekemät latupohjat ja reitit helppoon kuntoiluun tukahdutetaan huonosti hoidetulla latujen teon suunnittelulla ja säästösyistä. Kyseessä olevat reitistöt hiihtoon ovat Pieksämäellä lisänneet paljon hiihtoharrastusta majan ja uusien reittien valmistuttua vuonna 2014. Mihin tämä säästö aiotaan käyttää, kun latujen tekoa harvennettiin? Paikkakuntia, joissa ladut ajetaan päivittäin, on Suomessa monia. Latuja tehdään talvesta riippuen 3-5 kuukauden aikana.

Nettilinkki näytti vielä kello 14 samaa tekstiä, eli ladut ajamatta. Kyllä tulee Säämäsen Pertin aikoja ikävä. Ladut oli ajettu jo aamusella ennen yhdeksää, jopa ennen seitsemää.

Kaupunki sijoitti vuosi sitten uuteen latukoneeseen. Ja vuosi siitä se seisoo tallissa useita päiviä kerrallaan. Ne kaupungin päättäjät, jotka ovat tämän säästöpäätöksen takana, tulkoot esiin ja korjatkoon pikaisesti tehdyn päätöksen. Onko päättäjien tarkoitus se, että aktiivihiihtäjät ja myös himokuntoilijat ajetaan hiihtämään Suonenjoelle tai Joroisiin, joissa huolehditaan latujen kunnosta.