Kansanedustajaksi Päivi Kovanen

Päivi Kovanen on 60-vuotias fysioterapeutti, työuraa tehtynä kunnan töissä 30 vuoden ajan. Tämän lisäksi hänellä on YAMK-tutkinto terveyden edistämisohjelmasta. Lopputyö käsittelee sitä, kuinka iäkkäiden tarpeet ja sos.terv.huollon resurssit kohtaavat. Tämän lisäksi hän on suorittanut hallinnon ja johtamisen erikoistumisopinnot, logistiikan, rakennuspiirtäjän ja yrittäjän tutkinnot.

Kielitaito on ruotsi, englanti, venäjä ja auttavasti heprea. Palkkatyön lisäksi hänellä on runsaasti kokemusta kansainvälisestä humanitäärisestä työstä venäjällä ja lähi-idässä. Päivi on myös kirkkovaltuutettu.

Päiville tärkeitä asioita; vanhusasiavaltuutettu, joka pitäisi ikäihmisten asiat hallinnassa. Kd;n vaatimat ruokailu- ulkoilu- yhteisöllisyys- ja hygieniatakuut ikäihmisille. Työn uudelleenorganisointi vanhustenhuollossa, jotta työntekijät voisivat keskittyä omaa ammatillista osaamistaan vastaaviin tehtäviin. Perheitä hän tukisi kd;n ajamilla uudistuksilla, kuten taaperobonus 350?/kk jota maksettaisiin 3v ikään asti kunnallisen päivähoidon ulkopuolella hoidettaville lapsille. Myös lapsiryhmien pienentäminen sekä päivähoidossa että koulussa on tavoitteena. Maahanmuuton kuuluisi olla hallittua ja työperäistä, Suomea hyödyntävää. Yrittäjyyden tukeminen olisi työllisyyden kasvattamiseksi tärkeää, kuten esim. alv-alennus kotimaisille tuotteille. Ilmastonmuutosta Päivi vastustaisi joukkoliikennettä ja kierrätystä kehittämällä ja yhteiskunnan tuella ilmalämpöpumpun, maalämmön ja biokaasutukien käyttämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.