Kiitos vastauksesta kaupungille

Kiitos kaupungille kohtuullisen asiallisesta vastauksesta kirjoitukseeni. On hienoa huomata, että koko virkamieskunta on yhtä mieltä liikuntahalliasiasta.

Muistini mukaan viimeksi kävi näin kun kaupunki päätti Ideaparkin huumassa todeta Naiskankaan risteyksessä sijaitsevan suoalueen kuuluvan kaupungin keskustaan. On myös todettava, että virkamiehet puhaltavat samaan hiileen tässä asiassa, hyvä esimerkki sopuisasta työyhteisöstä.

Näinhän se tietenkin on, että toiset tarvitsevat 5 kuukautta asiaan ja toiset muutaman puhelinsoiton ja sähköpostikeskustelun. Yksi lukukerta myös riitti toteamaan kaupunginvaltuuston 2.7 tekemästä rahoituspäätöksestä ja siinä olevasta valitusosoitteesta sen, että osoite oli laitettu väärään oikeuteen, joten se siitä luottamuksesta kaupungin asioiden hoitoa kohtaan, valitusasia etenee toista kautta.

Vastineessa jäi mainitsematta se, että marraskuussa jätetyn hallitarjouksen tekijät olisivat maksaneet vuokraa hallista vuodessa 100 000 euroa, saaden päivävuoroista korvausta kaupungilta 80 000 euroa. Liikuntahallin hinta olisi tässä tapauksessa ollut 2,1 miljoonaa euroa. Hallin omistaja olisi ollut kaupunki.

Yritystoiminnassa on aina riski olemassa. Ilmeisesti valtuuston siunaamassa hallihankkeessa riskiä ei ole, koska vastineessa ei ollut mitään mainintaa asiasta, kaupungin maksama summa yksityiselle yritykselle on sen verran suuri pelkistä päivävuoroista.

Hinta vaikuttaa kovalta, koska operaattori maksaa tietenkin omat kulunsa kaikesta muusta hallin käytöstä.

Suurelta kuulostaa myös noin 150?000 euron summa, joka lisättiin Pieksämäellä liikuntahallin vuotuiseen vuokraan muun muassa siivouskulujen vuoksi. Mustasaaren kunta maksaa samankaltaisesta hallista 148?000 euroa vuodessa ja hoitaa mm. siivouksen itse.

Sanoilla voi aina leikkiä mutta kaupungin vastineessa väitettiin, ettei kaupungille koidu ollenkaan käyttökuluja. Käyttökuluja vuokran muodossa on 290?000 euroa vuodessa hallin päiväkäytöstä. Koulupäiviä on vuodessa 190, joten päivävuorojen hinnaksi tulee 1526 euroa päivää kohden, käytettiin tilaa tai ei. Koska kaupunki on sopimuksen mukaan sitoutunut ostamaan hallista ainoastaan päivävuoroja, tuossa kaupungin maksamassa vuokrassa ei voi olla minkäänlaista tukea iltavuorojen hintoihin.

Mikäli tukea annetaan yhdelle yritykselle, sitä täytyy myös antaa muille samankaltaisille yritystoimintaa harjoittaville yrityksille, ei piilottamalla tukea vuokraan.

Ei tullut tehtyä hyvää sopimusta.

Noista kaupungin investoinneista sen verran, ettei niitä olisi tuossa laajuudessa tarvinnut tehdä.

Kaupunki olisi saanut valtiolta vuonna 2014 tukea Meriluodon koulun korjaamiseen, mitä kaupunki ei ottanut vastaan. Se, että julkisten rakennusten investointeihin menee kymmeniä miljoonia rahaa, johtuu ainakin osittain siitä, ettei niitä ole välitetty pitää kunnossa.

Naarajärvelle toteutettava uusi koulu entisen paikalle maksaa miljoonia. Entinen koulu oli rakennettu 80- luvulla ja lisäosa 90- luvun taitteessa. Onko kukaan edes miettinyt päättävissä elimissä, miksi koulu on päässyt käyttökelvottomaan kuntoon tuossa ajassa.

Tässä on pieni vinkki päättäjille. Ennen oli kouluilla ja liikuntahalleilla osaavat talonmiehet, jotka pitivät paikat kunnossa ja auttoivat muutenkin aina pyydettäessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.