Leväperäinen rahanjako ei ole kenenkään etu

Aamu-tv:ssä 20.8. haastateltiin Turun Varissuon lähipoliisina työskennellyttä Vesa Jauhiaista. Alueella on tapahtunut nopea väestörakenteen muutos. Asukkaista puolet ja lapsista 70 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia. Viranomaisyhteistyöllä alue on vielä pysynyt suhteellisen rauhallisena.

Jauhiainen toteaa muun muassa, että somaliyhteisön koko on jo niin suuri, ettei tarvitse opetella suomen kieltä ja voi elää yhteiskunnan tuella. On 40-50 -vuotiaita yli 20 vuotta Suomessa asuneita eivätkä käytännössä osaa suomea. Somaliyhteisö on tiivis, puhutaan keskenään ja katsotaan pelkästään oman maan tv-kanavia. Pidetään lujasti kiinni omasta kulttuurista. Nuoren suomen kielen taito voi jäädä niin heikoksi, ettei selviydy ammattikoulutuksesta ja koulutus jää kesken.

Yli sata vuotta sitten Suomeen tuli tataareita (muslimeja). He integroituivat hyvin juuri siksi, ettei sosiaaliturvaa ollut. Uuden-Seelannin maahanmuuttoviraston johtaja Matt Hoskin sanoi, että työ on oikeastaan ainut oikea tapa kotouttaa maahanmuuttajat. Työelämässä oppisi parhaiten suomen kieltä ja maan elämäntapaa. Perusongelmaan esitetään ratkaisuksi aina vaan lisää rahaa kotouttamiseen ja lisää poliiseja. Somaliasta on tultu Suomeen jo 30 vuoden ajan. Silti rahaa kotouttamiseen käytetään entiseen malliin. Esimerkiksi Stea (ent. RAY) myönsi pelkästään somaliyhdistyksille tälle vuodelle 757 679 euroa harrastelurahaa.

Keskusrikospoliisista Antti Hyyryläinen kertoi jengirikollisuudesta 16.8. MTV:n Huomenta Suomelle: "Suomessakin tilanne heikkenee koko ajan. Kehityskaaressa on täysin samat merkit kuin Ruotsissa. Tällä hetkellä on noin 90 Suomessa toimivaa rikollisryhmää ja 900 jengiläistä. Määrät ovat kasvussa, uusia ryhmiä nousee joka kuukausi."

Ihanteellisessa tapauksessa valtion muodostaa kansakunta, jolla on yhteinen näkemys tulevaisuuden suunnasta. Ja valtion rajat sulkevat sisälleen kansakunnan, jonka jäsenet luottavat toisiinsa, tulevat toimeen keskenään ilman viranomaisten alituista väliintuloa ja jotka maksavat rehellisesti veroja yhteisiin tarkoitusperiin. Yksi parhaita esimerkkejä tästä oli sotienjälkeinen Suomi.

Rajoja voi toki pitää avoimina loputtomiin. Samojen rajojen sisällä toisiinsa luottamaton väestö alkaa siinä tapauksessa luoda valtion ulkorajojen sisälle omia sisäisiä rajojaan. Seurauksena voi olla väkivallan kasvu. Ilman kokonaisten kansanryhmien työpanosta voimme sanoa hyvästit hyvinvointiyhteiskunnallemme.