Lillukan varret keskiössä

Nykyinen poliittinen keskustelu on pinnallista ja kummallista. Intohimoja herättävät nk. lillukan varret. Ja näistä sitten keskustellaan pitkään, hartaasti ja paatoksella. Suuremmat ja tärkeämmät asiat jäävät näiden paatoksella käytyjen keskustelunaiheiden jalkoihin. Politiikan pitäisi olla yhteisten asioiden hoitamista.

Nykyisin se on toisinaan kaikkea muuta yhden asian liikkeiden voimakkaan propagandan takia. Surullista on myös asioiden uudelleen määrittely. Ihmisoikeuskysymyksiä ovat monet sellaiset asiat, jotka eivät ole niitä oikeasti lainkaan. Todellisia ihmisoikeuskysymyksiä ei esimerkiksi Suomessa juurikaan enää ole. Toisin oli vain sata vuotta sitten armaassa kotimaassamme, kun veli veljen tappoi. Tilanne on vielä nykyisinkin aivan päinvastainen siellä, missä diktatuurit niittävät satoaan. Siksi Suomessa onkin niin turvallista messuta ihmisoikeuksista, koska ne ovat jo toteutuneet. Suomi elää syvässä rauhan tilassa kansainvälisesti mitattuna. En usko, että poliitikkomme tai kansalaisoikeusaktivistimme olisivat halukkaita menemään saarnaamaan ihmisoikeuksista sinne, missä niitä oikeasti räikeästi rikotaan päivittäin. Sen sijaan koto-Suomessa on hyvä uhmata omaa hallintokoneistoamme esimerkiksi yrittämällä estää ulkomaalaisen henkilön pakkopalautus tai uhkaamalla muuttaa pois Suomesta, jos maahanmuutto - ja pakolaispolitiikka ei vastaa omaa suvaitsevaista ja naiivia näkemystä. Ja tähän tarkoitukseen tulee käyttää sosiaalista mediaa, jotta kaikki näkisivät kuinka rohkea ja oikeudenmukainen minä olen. Uskallan uhmata valtiota!

Itseään kunnioittavan ja -varjelevan poliitikon tai kansalaisoikeusaktivistin ei tule käyttää sosiaalista mediaa viestinsä välittämiseen. Näin toimien hän varmasti saa runsaasti peukutuksia tai vihapuhetta osakseen. Itse asialla on tapana jäädä paitsioon somessa. Tunteet kuohuvat, siinä kaikki. Some on rakentavan politiikan teon digitaalinen hautausmaa.